Навіть, якщо чутки про смертельні хвороби російського президента Володимира Путіна справдяться, це жодним чином не вплине на зовнішню та внутрішню політику РФ. Про це одному з українських видань розповів російський опозиціонер Костянтин Боровий - передає «Преса України».

Боровий пояснив, що чутки про рак простати Путіна та його «останні дні», як мінімум, перебільшені. До того ж ситуацію в РФ не змінить, тим паче на краще, смерть російського лідера.

«Ну, уявімо на хвилинку, що Путін помер. Замість Путіна у владі стає Медведєв. А ляльководи залишаються ті ж — Сечини, Іванови, і все одно отримують ту ж частину влади, яка була при Путіні. Медведєв був президентом Росії, ну ще раз буде. Смерть Путіна нічого не змінює», — прокоментував чутки про хворобу Путіна Боровий.

На думку російського опозиціонера українське питання буде таким же гострим і при іншому президенті федерації. Тобто фактична смерть Путіна, навпаки погіршить ситуацію в Україні.

«Припускати, що відхід Путіна може щось змінити — марно. Ліберальних перетворень не буде, тому що в цьому не зацікавлені керуючі суб'єкти. Палацовий переворот не може змінити систему. Її, загалом-то, майже нічого не може змінити», — резюмував Боровий.

Нагадаємо, Боровий переконаний, що громадяни його країни не бажають більше терпіти витівок та «ігор» Кремля. Влада Москви сама створила в країні «ситуацію переповненого водою склянки». Боровий вважає, що будь-яке коливання спричинить революцію в країні.