Журналісти вирішили показати як та з ким доводиться працювати луцьким патрульним уночі.

Зокрема, як зазначає ВАР, фотограф видання Павло Березюк провів ніч з 22 на 23 січня з патрульними поліцейськими Луцька Миколою Прищепою і Андрієм Пархомчуком.

Від 21:00 до 5:00 він слідкував за роботою правоохоронців, які в грудні склали присягу на Театральному майдані.

Патрулювання копи розпочали з виїзду на сімейну суперечку, але там вже працювали їхні колеги. Тому вони повернулися на дорогу. І неподалік від «Снігової королеви» виявили неправильно припаркований автомобіль «Лексус». Оскільки патрульні вперше зафіксували порушення авто з таким номером, то вирішили виписати попередження. Водія на місці не було і документ залишили під двірниками.

Наступна «зупинка» – чоловік «під шафе», який йшов проїжджою частиною. Він представився «полковником поліції» та розповів, що готується до поїздки в зону АТО. Щоправда в подробиці не вдавався, а як вживання алкоголю допомагає підготуватися пояснили не зміг.

За годину до півночі патрульні зустрілися на кільці біля «знаменитого» луцького бару «Колізей» чергову групу швидкого реагування «Самооборони». Опісля поїхали в бік центру, дорогою зупиняючись біля неправильно припаркованих машин. Записували дані про порушників.

З центру копи виїхали на повідомлення про крадіжку з приватного будинку на «ГПЗ». Тут працювала оперативна група поліції, яка за допомогою собаки «по гарячих слідах» спробувала віднайти злочинця. Собака взяла слід і привела правоохоронців до стоянки таксі на Дружби народів.

Ближче до ранку надійшло повідомлення про молодиків, які аж надто розгулялися в нічному клубі «Версаль». Дійшло до бійки між «гарячими головами». Патрульним довелося почути неприємних слів у свій бік, але з допомогою «Самооборони» молодиків доправили міський відділ поліції.

Після перерви на каву копи поїхали «на аварію». Тут виявили мікроавтобус та загиблого водія