Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" у вівторок провела переговори про реструктуризацію з власниками єврооблігацій на 500 мільйонів доларів, термін погашення яких наступає 30 вересня цього року.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у компанії, делегацію "Нафтогазу України" очолює голова правління наа Олег Дубина, а у зустрічах бере також участь в.о. міністра фінансів Ігор Уманський.

У НАК поки не коментують хід переговорів.

Представник компанії лише повідомив, що Дубина та Уманський дали короткі брифінги іноземним журналістам, на яких повторили інформацію про зроблену кредиторам компанії пропозицію про реструктуризацію зовнішнього боргу і випуск нових п\'ятирічних боргових паперів на суму 1,65 мільярди доларів, які будуть мати державні гарантії. 

"Ми проводимо зустрічі з нашими кредиторами, і, відверто, я маю впевненість, що наша пропозиція буде прийнята. Від деяких банків ми вже маємо позитивні звернення. Тому я думаю, що все буде добре", - сказав на зустрічі Дубина. 

"Ми пропонуємо не тільки власникам облігацій, але і власникам ризиків по прямих позик приєднатися до цієї реструктуризації. Новий інструмент, на який буде проводитися обмін, буде структурований таким чином, що фактично він буде орієнтований на суверенний ризик, а не ризик" Нафтогазу України " , - зазначив в.о.міністра фінансів Ігор Уманський.

Очікується, що переговори продовжаться сьогодні.