У Луцькй мерії відповіли на петицію про відкриття у місті McDonalds, що відповідно до чинного законодавства влада не має права втручатись в господарську діяльність суб`єктів господарювання та врегульовувати договірні відносини з партнерами та контрагентами. Натомість зазначили, що звернення взяте до уваги Луцькою міською радою та в разі звернень суб`єктів господарювання з приводу відкриття закладів їм буде проінформовано побажання містян.

«Умови відкриття закладу швидкого харчування на умовах франшизи McDonalds є у вільному доступі на сайті відповідної компанії в розділі «Як стати партнером МакДональдз®». 

На сайті Луцької міської ради (в тому числі у розділі «Інвесторам»), періодично в газеті «Луцький замок» для суб`єктів господарювання пропонується ряд можливостей для реалізації своїх бізнес-проектів, одним з яких може бути відкриття вищезазначеного закладу харчування (проведення земельних торгів (аукціонів) щодо продажу земельних ділянок та з продажу прав оренди земельних ділянок, перелік вільних нежитлових приміщень міської комунальної власності для передачі в оренду або продажу на конкурсних засадах)», - йдеться у відповіді міськради на петицію.

Нагадаємо, лучанин Микола Мороз звернувся з петицією до міської ради щодо відкриття в обласному центрі Волині першого McDonalds.

Петиція отримала 345 підписів з 300 необхідних.