На Волинь після 15-ти місяців полону повернувся боєць батальйону територіальної оборони «Волинь» Сергій Дмитрук. Активісти зустріли воїна на Цуманському перехресті, біля в’їзду у Луцьк його чекали бойові побратими, волонтери та небайдужі лучани. Герой повернувся додому 23 лютого - пише Волинське агентство розслідувань.

Зустрічати бійця на уманському перехресті зібралося близько 70 людей, серед яких бійці, волонтери, активісти, представники місцевої влади та військкомату. Частина активістів зустрічала звільненого з полону військовослужбовця біля Цуманського перехрестя.

Усі нетерпляче чекали на зустріч – у руках багатьох квіти, прапори , а на очах – сльози радості.

Сергій Дмитрук подякував усім, хто чекав на нього, допомагав звільнити з полону та тим, хто приїхав зустрічати на рідній землі.

«Я радий, що повернувся додому живим-здоровим. Так, довго мені довелося почекати, потерпіти, але я цьому радий», – сказав боєць. Він розповів, що полоненим постійно обіцяють обмін, проте ніхто не знає, кого й коли дійсно обміняють.

«Умови були різні, я був у Донецьку та Луганську. Було, що погані умови і атмосфера, було й що добра», – розповів військовий. За його словами, його зігрівала надія, любов до дружини, дітей та Батьківщини, бо чоловік знав, що його не забули та розшукують. Удома він хоче побути з родиною та повернутися до звичного життя.

Дружина Героя розповіла, що п’ять місяців із чоловіком не було зв’язку

«Мені говорили, що він є на обмін, а коли на відео я побачила що він дійсно живий, мені сказали, що думали, що його немає серед живих», – каже Тетяна Дмитрук. Чоловік пішов на війну, коли їхньому меншому сину було два місяці.

Побратими не стримували емоцій: після теплих обіймів та рукостискань підкидали Героя. Присутні вигукували «Слава Україні! Героям слава!».

Після зустрічі біля знака Луцьк колона рушила, щоб супроводити бійця додому.