Директор департаменту соціального захисту населення Волинської обласної державної адміністрації Оксана Гобод доповіла про хід підготовки проекту Регіональної програми підтримки демобілізованих учасників АТО та членів їх сімей.

Це відбулось під час оперативної наради в голови Волинської обласної державної адміністрації Володимира Гунчика.

Нагадаємо, що на прохання учасників АТО,  дана програма була знята з розгляду попередньої сесії Волиньради, та відправлена на доопрацювання. Це відбулось тому, що на думку військових у даній програмі не враховано ряд ключових моментів соціальної підтримки, та думку громадських організацій учасників АТО.

Аби врахувати думку громадськості на сайті Волинської ОДА розміщено інформаційне повідомлення стосовно прийняття пропозицій щодо внесення змін у програму. 23 лютого було проведено публічне обговорення і озвучено низку пропозицій.

Оксана Гобод стверджує, що найбільше уваги було приділено медичному обслуговуванню учасників АТО. Зокрема, учасники круглого столу обговорювали необхідність виділення коштів на проведення комплексного медичного огляду і здійснення дороговартісних медичних обстежень. Також мова йшла про придбання додаткового обладнання для шпиталю інвалідів війни та створення належних умов перебування у психіатричній лікарні №1.

Критичній оцінці піддався запланований у програмі інформаційний супровід. Внаслідок цього часина інформаційних заходів з фінансування була знята.

«Додатково були враховані всі письмові і усні пропозиції в частині земельних питань, забезпечення житлом, протезування, матеріальної допомоги, заходи з атр-терапії. Фактично доопрацьований проект програми можна подавати на розгляд обласної ради» - розповіла Оксана Гобод.

Володимир Гунчик висловив впевненість в тому, що проект Регіональної програми підтримки демобілізованих учасників АТО та членів їх сімей потрібно приймати на найближчій сесії Волинської обласної ради, в тому вигляді, в якому вона є. Адже тільки тоді вона почне працювати. Мовляв, в подальшому в програму можна буде вносити необхідні зміни, якщо в цьому буде необхідність.

Тож він дав розпорядження Оксані Гобод цього тижня завершити роботу по підготовці відповідного проекту рішення, і подати його на розгляд наступної сесії обласної ради.