У період із 1991-го до 2016-го років від страшного злочину - торгівлі людьми, постраждали близько 120 тисяч українців.

Така сумна статистика стала приводом до проведення у Луцьку, та і загалом в інших містах України, інформаційних акцій,  присявчених Міжнародному дню протидії торгівлі людьми.

Представники Управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Луцької міської ради організували захід під назвою : «Будь обережним. Торгівля людьми- це може трапитися з кожним».

За  їх словами, останнім часом явище торгівлі людьми стало поширеним в Україні. Нині, зважаючи на військові дії на Сході нашої країни, кількість випадків потрапляння людей у різного роду рабство значно зросла. Відтак вони вирішили розповісти лучанам, як не стати жертвами злочинців, котрі займаються торгівлею людьми.

Організатори також зазначили, що зараз українці найбільше страждають від тудової експлуатації та сексуального рабства. Трудове рабство процвітає у Польщі та Росії, а сексуальне – у Туреччині. У середньому жертвами торгівлі людьми стають громадяни України віком 20-35 років.

Мешканцям міста на площі Героїв Майдану роздавали буклети та брошури з інформацією як діяти, у випадку, коли людина потрапила у рабство. Також там вказаний номер телефону гарячої лінії протидії торгівлі людьми.

Окрім цього, у рамках акції, представили дитячі малюнки на тему торгівлі людьми.