Бурштинокопачі забрали ключі від автомобіля в знімальної групи «1+1» та не відпускали журналістів до тих пір, поки ті не видалили відео зйомок.

Про це у Фейсбуці повідомив журналіст Тарас Середич.

«Це просто жесть! Щойно у нашої знімальної групи нелегальні копачі бурштину ледь не забрали камеру (з боями не віддали) і видалили усе відео. З особистих телефонів в тому числі.

Ситуація така: білий день, дорога біля села Грицьки (Рівненська обл). Слідкуємо за «фішками» - людьми , які стоять «на шухері» біля місць, де миють бурштин. За півгодини спостережень наш автомобіль оточують 8 машин (потім під'їжджали нові) і блокують проїзд .

Агресивні чоловіки (людей зо 20) у камуфляжах силою «дістають» нас із машини . Те, що ми журналісти - їм "по..., бо всі ми продажні і знімаємо не те, що треба". У водія забрали ключі. Запевнили, що ми звідси не виїдемо, якщо не видалимо усе відео. Видалили. Про папку в Айфоні "Нещодавно видалені" також не забули. Грамотні.

Півгодини розмови про "понятія" і ми вільні, але нас люб'язно супроводжували до безпечної відстані. На жаль, лише це відео з події і залишилось. Я думаю - пощастило , що не побили. Місцеві кажуть - пощастило, що живий. Кого із правоохоронців тут тегнути , а?», - пише журналіст.