Очільник Черкаської обласної організації УКРОПу Михайло Бінусов, якого вбили 28 вересня, прагнув висвітлити корупційні схеми в Черкаській міськраді.

Про це заявив управляючий директор Черкаського спеціалізованого управління № 425 Андрій Бортник, повідомляє прес-служба УКРОПу.

За його словами, укропівець надіслав кілька депутатських запитів на комунальне підприємство «Черкаське експлуатаційне лінійне управління автомобільних шляхів» (КП «ЧЕЛУАШ»).

«Колишнє керівництво КП вступило в змову з ПП «Агропром-1992» та підробило для них документи для участі в конкурсних торгах на 26 млн грн. Для створення видимості конкуренції в цих торгах брав участь і ЧЕЛУАШ. Інших учасників було дискваліфіковано. Відповідь на запит мали отримати сьогодні», – написав Андрій Бортник на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook, публікуючи документи на підтвердження власних слів.

Пан Бортник додав, що 28 вересня на нараді в ЧЕЛУАШ новому керівництву розповіли про цю оборудку, а документи обіцяли підготувати на ранок 29 вересня: «Сьогодні зранку планував обговорити ці питання з головою територіального відділення Антимонопольного комітету.

Наслідком мало бути відсторонення КП «ЧЕЛУАШ» та «Агропром-1992» від участі в конкурсних торгах на три роки. А це ламало схеми заробітку депутатів на комунальному підприємстві на десятки мільйонів гривень».

Окрім того, була виявлена несплата податків цим підприємством на суму понад 700 тис. грн. За інформацію Андрія Бортника, відповідний депутатський запит Михайло Бінусов також мав підписати 29 вересня.

«Крім того, сьогодні закінчується термін повернення авансів на виконання робіт за кількома угодами, що їх уклав департамент ЖКГ, акти виконаних робіт за якими не були підписані. Тому департамент планував виїзну перевірку. Чи знав Михайло про можливі наслідки? Знав. У такому віці люди усвідомлюють наслідки своїх дій. Вважав, що правда повинна перемогти», – підкреслив Бортник.

Як відомо, 28 вересня в Черкасах розстріляли виконувача обов'язків начальника департаменту житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради, очільника Черкаської обласної організації «Українського об’єднання патріотів – УКРОП», депутата міськради Михайла Бінусова. У результаті нападу депутат загинув на місці.

Михайла Бінусова було призначено виконувачем обов'язків начальника департаменту ЖКГ Черкаської міськради у вересні цього року. Своїми головними завданнями він одразу визначив боротьбу з корупцією та перекриття усіх незаконних грошових потоків.

УКРОП пов'язує цей зухвалий злочин саме з безкомпромісною позицією депутата та наміром побороти корупцію в міськраді Черкас.