Спеціалізована антикорупційна прокуратура відкрила справу за фактом привласнення 4 мільйонів гривень при проведенні капітального ремонту школи у м.Дружківка Донецької області.

Про це у відповідь на звернення юристів проекту “Тисни!” повідомили у Генеральній прокуратурі України.

,

Як з’ясували громадські активісти м.Дружківка, наприкінці 2016 року Департамент капбудівництва Донецької ОДА уклав договір на ремонт Дружківської школи №17. Контракт вартістю у 25 мільйонів бюджетних гривень отримала фірма ТОВ “ОКВИН-5”.

І хоча фірма-переможець заявляла, що не має потреби у субпідряді, на ділі усі проекти школи - покрівлі, стін, кабінетів - робили різні проектанти, незалежно один від одного. В результаті опорну Дружківську школу було відремонтовано так, що криша “вперлась” у вікна.

В серпні 2017-го року результати коштовного ремонту зафіксували журналісти програми “ТСН.Тиждень”.

Слід зазначити, що конкурентом ТОВ “ОКВИН-5” на тендері була фірма ТОВ “Крамміськбуд”, яку після украдення контракту було залучено в якості субпідрядника. Відносно службових осіб цієї фірми було порушено ряд кримінальних справ за ст.191 ККУ - привласнення та розтрата чужого майна.

Крім того, за даними журналістів програми “ТСН.Тиждень”, компанія “Крамміськбуд” пов’язана з народним депутатом Максимом Єфимовим, який приймав активну участь у виділенні з державного бюджету дотацій на будівництво опорних шкіл.

З цією інформацією юристи проекту “Тисни!” звернулись до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, яка відкрила справу за ст.191, кваліфікувавши розтрату в особливо великому розмірі. Досудове розслідування доручено Національному антикорупційному бюро України.