Сьогодні на Волині пройшли обшуки, в так званому реабілітаційному центрі «Волна+» для алко- та наркозалежних. Підприємливі особи організували такі «центри» в селі Гаразджа на вулиці Піддубцівській, а також на одній із орендованих квартир, що на вулиці Коньякіна, де проходили «лікування» та «реабілітацію» близько тридцяти пацієнтів із східних та південних областей України. В свою чергу, за таку реабілітацію, родичі потерпілих сплачували щомісяця близько 6000 гривень. Насправді, жодних медичних чи реабілітаційних послуг пацієнти цього закладу не отримували. Нещодавно, один із родичів пацієнта поскаржився на вищезгаданий «лікувальний» заклад в правоохоронні органи, що й стало причиною невідкладних слідчих дій.

Прибувши на місце події, поблизу будинку в селі Гаразджа, що на вулиці Піддубцівській, ми зустрічаємо з десяток правоохоронців та від будь-яких коментарів вони відмовляються. Потрапити на місце події нам теж не вдається.

Зі слів місцевих мешканців, нам стає відомо, що тут справді існував так званий реабілітаційний центр, однак про пацієнтів закладу та медичну допомогу, яка їм надавалася вони нічого не знають.

«Ми тільки бачили машини, які сюди приїжджали і когось привозили. Чи лікували там людей, нам невідомо. Їх там просто утримували як заручників, бо за цей високий паркан ніхто і ніколи не виходив», - розповідає нам місцева мешканка пані Надія.

Подібні реабілітаційні центри вже неодноразово потрапляли в поле зору правоохоронців, де пацієнти закладу не отримували жодної медичної допомоги, а використовувались як дешева робоча сила.

Наразі тривають невідкладні слідчі дії. Всі деталі згодом.

ПЕТРО СОСНИЦЬКИЙ