У Нововолинському відділенні поліції зареєстрували заяву Анатолія Мухомеджанова про погрози на його адресу від такого собі Дмитра Міхєєва.

Про це повідомляє «Радар».

Поряд із колишнім радником голови Волинської ОДА Дмитром Вусенком, вихідець із Антрацита Міхєєв намагається контролювати волинські копальні.

Кого призначити головним інженером чи директором, яку охорону на шахту поставити, які фірми і фірмочки створити на базі чи довкола вугільних підприємств, яке обладнання списувати чи купувати – усе це Діми вирішували або обіцяли вирішити. Не за спасибі.

Один із них, як запевняють інсайдери, навіть спонукав керівників вугільних і суміжних підприємств переказувати сотні тисяч гривень на рахунок певної луцької фірми.

Відколи голова Волинської ОДА Володимир Гунчик публічно зрікся свого радника, Вусенко відійшов у тінь.

Натомість активно світиться Міхєєв. Раніше він був помічником нардепа Павла Кишкаря з “Самопомочі”, а зараз – радник із вугільних питань у голови профспілки “Захист праці” Олега Верника. Фоткається з головою НПГУ Волинцем і Саакашвілі.

Дмитро Міхеєв

Також він числиться директором столичного ПП “Мнєвіс” (діяльність приватних охоронних служб, продаж систем відеонагляду). Улітку 2015-го Міхєєв дуже наполягав, аби ДП “Волиньвугілля” уклало угоду з його охоронною фірмою.

Тоді це викликало бурхливий спротив у контролера КПП з першої шахти Володимира Власюка. Він волав про рейдерське захоплення волинських копалень тіньовими гравцями від “Самопомочі”.

А потім – зненацька! – і сам Власюк увійшов до тієї ж команди чи “бригади”, що й Міхєєв. Він очолив первинний осередок “Захисту праці” й розгорнув кампанію з очорнення директора першої шахти Андрія Пилипюка.

Праворуч у чорному – Вусенко. Ліворуч – контролери з “Захисту праці”. У центрі – голова Волинської ОДА В.Гунчик. Лютий 2017-го. Питання одне: як здихатись Пилипюка?

Міхєєв теж докладає чималих зусиль, аби усунути Пилипюка з посади. Бо той виявився непоступливим і не пристав на деякі пропозиції “смотрящих”.

Тепер на місце Пилипюка міністерські рішайли пропихають Григорія Бара, а ревно допомагає їм у цьому первинний осередок “Захисту праці” (аж 5, кажуть, членів, усі – контролери…).

Ну, й радник Верника має свій інтерес, аби завести нового директора на шахту, яка закривається.

Міхеєв

Голова Нововолинської МО НПГУ (він же – голова осередку “незалежників” на першій копальні) Анатолій Мухомеджанов принципово підтримує Пилипюка. Як і майже весь колектив шахти.

За це й може поплатитися.

3 листопада Дмитро Міхєєв зателефонував заступнику голови МО НПГУ Павлові Лазаренку і брутально зажадав, аби “незалежники” більше ніде не згадували його прізвище. Можливо, воно пролунало на нараді в Міненерго, у якій брали участь профспілчани з Нововолинська.

Ба більше: у цій телефонній розмові Міхєєв пригрозив голові МО НПГУ Мухомеджанову за підтримкуПилипюка фізичною розправою.

Погроза була дуже конкретною, а висловив її Міхєєв за допомогою добірних матюків.

Анатолій Мухомеджанов написав заяву у поліцію. Якщо у Нововолинському відділенні ГУ НП спрацюють належно, то за свій брудний “базар” Міхєєву доведеться відповідати.

Як бачите, ставки у тіньовій битві за директорське крісло дуже високі. Хто й навіщо так затято проштовхує пана Бара –  побачимо вже незабаром.