Український мільярдер Ігор Коломойський, що має громадянство Ізраїлю, стане повноправним власником загальнонаціонального телеканалу "1 +1" і телеканалу "Кіно". Як говориться в прес-релізі нинішнього власника телеканалів компанії Central European Media Enterprises (CME), сума операції оцінюється в 300 мільйонів доларів, плюс 19 мільйонів доларів на забезпечення роботи "1 +1" у перехідний період.

Від імені Коломойського транзакцію проводить належна йому компанія Harley Trading Limited. Завершення операції намічено на другу половину квітня 2010 року.

У липні 2009 року Коломойський уклав договір про купівлю в CME контрольного пакету акцій "1 +1" за 100 мільйонів доларів. При цьому він мав опціон на повний викуп акцій телеканалу.

Стан Коломойського оцінюється в 2,3 мільярда доларів і є другим за розміром в Україні (перше місце займає стан Ріната Ахметова). Коломойський виступає співвласником найбільшого банку України Приватбанку. Він також володіє 3 відсотками акцій CME.

Засновником CME, зареєстрованій на Бермудських островах є американський бізнесмен Рональд Лаудер. 31 відсоток акцій медіакорпорації з 2009 року належить компанії Times Warner. CME веде бізнес в семи країнах Центральної та Східної Європи. У структуру холдингу зокрема входить MTV Czech і MTV Romania, а також популярний словацький канал TV Markiza.