Сьогодні вшановують Пантелеймона відомого цілителя та покровителя воїнів. У день святого ходять до церкви, збирають цілющі трави та печуть пироги. На Пантелеймонів день стараються не працювати.

Читайте також: У місті на Волині автівка протаранила металеву огорожу (Фото)

Щорічно 9 серпня відзначають День цілителя Пантелеймона. Це свято є шанованим серед християн. Тож, в цей день у церквах проходять урочисті молебні присвячені святому. Йому моляться про одужання та зцілення від хвороб, про це повідомляє видання "Всім!".

Зазвичай до храмів несли для освячення колосся, зібране з полів. Потім його треба зберігали в будинку. Слід зазначити, що у православній церкві святий Пантелеймон відомий не тільки як цілитель, також його вважають покровителем воїнів. Саме день Пантелеймона наші предки вважали найкращим для збору цілющих трав та ягід. А ще, у цей день заведено пекти з капусти пироги. Такими пиріжками пригощали усіх знайомих і гостей. 

Читайте також: Прикордонники підірвались на вибуховому пристрої на Донбасі

Вважається, що в День Пантелеймона не можна працювати, особливо не вітається робота у полі. Казали, що хто посміє порушити цю заборону, то у нього може поцілити блискавка. До слова, саме тому друга назва свята – Палій.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter