Акціонери ВАТ "Укрнафта" розподілили доходи товариства за 2006-2008 рр., затвердили строк і порядок виплати дивідендів. На виплату дивідендів спрямовані 5,087 млрд. грн., половину обсягу яких отримає держава. Таке рішення було прийнято 26 січня загальними зборами акціонерів ВАТ "Укрнафта".

Як повідомили у прес-службі НАК "Нафтогаз України", крім того, акціонери ВАТ "Укрнафта" уклали угоду про взаєморозуміння і співпрацю між держателями акцій ВАТ і внесли відповідні зміни до статуту підприємства. У "Нафтогазу" зазначають, що ця угода забезпечить права мажоритарних і міноритарних акціонерів на участь в управлінні товариством, створить ефективний механізм реалізації прав акціонерів і забезпечить баланс їхніх інтересів. Також правлінню доручено провести фінансовий аудит товариства за міжнародними стандартами до липня 2010 року, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

Як вже повідомлялося, головою наглядової ради компанії вибрали першого заступника глави НАК "Нафтогаз України" Ігоря Діденка, главою ревізійної комісії - директора департаменту внутрішнього аудиту "Нафтогазу" Юрія Карпова. Отже, держава отримала більшість голосів у наглядраді ВАТ "Укрнафта".

Нагадаємо, протягом 2007-2009 рр. вісім спроб провести загальні збори акціонерів ВАТ "Укрнафта" закінчилися для "Нафтогазу" безрезультатно.

50%+1 акція ВАТ "Укрнафта" належить НАК "Нафтогаз України", близько 42% акцій належить компаніям, афільованим з групою "Приват".