Український мільярдер Ігор Коломойський, власник найбільшої авіакомпанії країни "АероСвіт", вирішив об\'єднати її з ще двома перевізниками - "Дніпроавіа" і "Донбасаеро". Про це пише українська газета "Дело". У самих компаніях поки офіційно не прокоментували цю інформацію.

За даними видання, група "Приват" Коломойського, яка контролює активи, вже звернулася із заявкою на створення авіаальянса в Антимонопольний комітет України. Поки дозвіл на злиття не отримано - на розгляд заявки антимонопольники буде потрібно три місяці.

У Державіаадміністрації рішення перевізників об\'єднатися підтримали за умови, що створення авіаальянса "не призведе до монополізації ринку і зростання цін на квитки". Тим часом газета відзначає, що за підсумками 2009 року сумарна частка ринку зазначених компаній склала 48,5 відсотка, а злиття їх в єдиний альянс може призвести до збільшення їх частки ринку, повідомляє .lenta.ru. 

Наприкінці минулого року повідомлялося, що "АероСвіт", у власності якої знаходиться контрольний пакет акцій "Донбасаеро", перейшла під контроль Коломойського. Тоді ж ділові видання зазначали, що завдяки операції бізнесмен зможе контролювати більше половини ринку українських авіаперевезень.