Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" відкрила вже третє родовище на концесійній території Алам Ель Шавіш Іст у Єгипті. Про це повідомляє прес-центр компанії.

"Закінчено буріння черговий пошукової свердловини на концесійній території в Південному блоці. При випробуванні в свердловині горизонту "G" формації Abu Rawash 20 лютого ц.р. отримані промислові притоки газу дебітом 270 тис. куб. м на добу і конденсату дебітом 64,5 куб. м на добу. Згідно з геофізичними дослідженнями, перспективними горизонтами в пробуреної свердловині є також горизонти Abu Rawash "F", Abu Rawash "D", Abu Rawash "B", - йдеться в повідомленні.

Тривають пошукові роботи в межах концесійної території, здійснюється підготовка до оголошення про комерційне відкриття, організацію ранньоого видобутку вуглеводнів.

Нагадаємо, 13 грудня 2006 р. між Арабською Республікою Єгипет, Єгипетською генеральною нафтовою корпорацією і компанією "Нафтогаз України" укладено концесійну угоду по території Алам Ель Шавіш Іст (Alam El-shawish East) площею 994 кв. км в західній пустелі Єгипту.

В результаті першого випробування на площі Gharadik свердловини Hg-34/3 горизонту "G-2" формації Abu Rawash 18 лютого 2009 р. було отримано промисловий притік нафти дебітом 80 т на добу. Другий промисловий притік вуглеводнів в цій же свердловині дебітом 350 т нафти на добу і 115 тис. куб. м газу на добу був отриманий з горизонту Abu Rawash "G-5" 8 листопада 2009 р., повідомляє РБК Україна.

У той же час, на площі Western Gharadik було відкрито друге нафтогазове родовище - в результаті випробування свердловини Whg-2/1, яка дала промислові притоки нафти 44 т на добу з горизонту "Bahariya" та 16,7 т на добу з горизонту Abu Rawash "G-6", а також попутного газу з цих же горизонтів дебітом відповідно 14,4 і 9,9 тис. куб. м.

До цього часу пробурено 8 свердловин, з них 6 пошукових (Sedfa-1, Hend-1, Mosaad-1, Hg-34/5, Whg-2/1, Karima-1x) і 2 розвідувальні (Hg-34/3, Hg-34/4), 1 свердловина знаходиться в бурінні (Whg-1/1) і на 3 свердловинах проводяться роботи з капремонту і випробування пластів (Hg-34/4, Hg-34/2, Karima-1). У процесі буріння свердловин проводиться повний комплекс геолого-геофізичних і промислових досліджень.

Нагадаємо, підприємства національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" збільшили видобуток газу в 2009 р. на 0,7% - до 19,345 млрд куб. м і скоротили видобуток нафти з конденсатом на 6,5% - до 3,643 млн т.

НАК "Нафтогаз України" - найбільша державна вертикально-інтегрована нафтогазова компанія України, підприємства якої добувають більше 97% газу і нафти в країні. НАК займається розробкою родовищ, видобутком нафти і газу, їх транспортуванням, а також реалізацією нафтопродуктів через власну мережу АЗС.