Антимонопольний комітет України (АМКУ) вимагає від "Київстару", найбільшого стільникового оператора країни, скасувати підвищення тарифів. В іншому випадку АМКУ, раніше не втручається в тарифну політику мобільних операторів, обіцяє застосувати до "Київстару" фінансові санкції. Про це пише газета "Комерсант-Україна".

АМКУ не вказав на конкретні порушення "Київстару". У випадку, якщо розслідування все-таки буде ініційовано АМКУ, то "Київстару" загрожує штраф на суму до 10 відсотків від річного обороту.

"Київстар" оголосив про підвищення з 30 березня вартості дзвінків в ряді тарифних планів передплачених послуг. Зокрема, абоненти популярного тарифу "Багато розмов" повинні поповнювати рахунок раз на 25 днів, а не раз на місяць. У разі недотримання цієї умови внутрішньомережеві дзвінки абонента будуть тарифікуватися за більш високим тарифом. Крім того, "Київстаром" були переглянуті у бік подорожчання тарифи "Дзвони всім", "Djuice Безлім" і "Djuice Безлім + Музика", а також подорожчав роумінг. 

У "Київстарі" пояснили збільшення тарифів бажанням не допустити падіння ринку у фінансовому вираженні та зниження податкових надходжень до держскарбниці.

Передбачається, що український "Київстар", як і російський "Вимпелком", увійдуть до складу компанії VimpelCom Ltd, яка об\'єднає телекомунікаційні активи "Альфа-груп" і норвезької Telenor, повідомляє lenta.ru. 

У результаті злиття активів Telenor і "Альфа-груп" вийде одна з найбільших телекомунікаційних компаній в Східній Європі. Абонентська база "Вимпелкома" становить 65,4 мільйона чоловік, а "Київстару" - більше 22 мільйонів чоловік.