Адвокат терориста Максима Кривоша Сергій Тиможинський назвав його версію подій, що відбувалися на Театральному майдані Луцька 21 липня.

Читайте також: В Росії зганьбилися черговим фейком про луцького терориста (деталі)

Про це повідомляє "12 канал".

44–річний Максим Кривош захопив автобус із заручниками просто у центрі Луцька. 13 людей разом із ним провели цілий день – під прицілами камер журналістів та зброї правоохоронців.

Він написав у соцмережах вимогу – хотів, аби голови судів, міністерств, прокуратури, парламенту, церков, а також українські олігархи записали й виклали на своїх сторінках у соцмережах і в Youtube заяви про те, що саме вони – терористи в законі. Також відеозвернення повинен був записати президент Володимир Зеленський – із закликом усім дивитися фільм "Земляни" 2005 року. Близько 22 Кривош відпустив трьох заручників з автобуса в Луцьку. А коли Зеленський виконав вимогу – усіх заручників звільнили, а сам Кривош здався.

Тоді це затримання викликало неоднозначну реакцію людей, які стежили за цим процесом. На опублікованих у соцмережах відео видно, що чоловік виходить із автобуса, роззирається у різні сторони і певний час чекає, поки до нього підійдуть правоохоронці.

Керівник управління СБУ у Волинській області Павло Данюков сказав, що в цей період правоохоронці говорили з "терористом" і нібито вказували, як він повинен себе поводити і які дії виконувати.

Читайте також: "Дуже близько була вибухівка": розповідь заручниці із захопленого терористом автобуса в Луцьку (відео)

Адвокат затриманого Кривоша Сергій Тиможинський має іншу версію подій тих хвилин. Її озвучив у коментарі журналістам.

"Максим Кривош каже, що ніхто з ним перемовин у той момент не вів. Він поговорив з президентом, попросив його, аби опубліковане відео покрутилося пів години. Президент виконав свою обіцянку, а Кривош – свою. Він склав зброю на сидіння, вийшов і зробив те, що обіцяв. Далі ви все бачили", – сказав адвокат.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook