У неділю, 25 лютого, у приміщенні Луцького міськрайонного суду брата-адвоката судді Волинського окружного адміністративного суду, відразу після засідання, де його звільнили під особисте зобов'язання, знову заарештували і повезли до ізолятора.

Читайте також: Корупціонери і казнокради: хто хоче очолити Держгеокадастр на Волині

Попри те, що в Україні діє презумпція невинуватості, працівники прокуратури продовжують звинувачувати обох братів у корупції.

За першим епізодом звинувачення, який інкримінували адвокату Павлу Лозовському представники Волинської обласної прокуратури, слідчий суддя Андрій Сівчук не знайшов вагомих доказів вини підсудного і вибрав міру запобіжного заходу – особисте зобов'язання. Та працівники прокуратури мали іншу думку і тут же у залі судового засідання заарештували адвоката і повезли у невідомому напрямку.

Читайте також: Заява Волинського окружного адміністративного суду щодо нападу групи невідомих, який відбувся 23 лютого

Зазначимо, що підтримати колегу учора прийшла велика кількість волинських правозахисників, які уже відверто заявляють, що звинувачення проти обох братів – не що інше, як спроба тиску на голову Волинського окружного адміністративного суду Олександра Лозовського.

"Справа "шита білими нитками" і розсипається просто на очах. Ми розуміємо, що за цим стоїть навіть не УЗЕ, а прокуратура, яка намагається у такий спосіб поквитатися, як із незговірливими суддями, так і адвокатами, що не хочуть порушувати кодекс професійної етики і допомагати їх слідчим у численних відверто провальних справах", – заявляють представники адвокатської спільноти.

Віталій Іщук

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter