Колишній, а нині кандидат на посаду ректора Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Ігор Коцан за день до виборів заявив про "приватизацію" студентського гуртожитку №6, що суперечить законам України.

Читайте також: "Відсутність прозорості", – кандидатка на ректора СНУ про головні проблеми університету

Про це на своїй сторінці у Facebook заявила кандидатка на посаду ректора Тереза Левчук.

Далі тект подаємо без змін:

Остання спроба долучити виборців, або агонія!

Після вже славнозвісної зустрічі студентів із кандидатами в ректори (про це – окрема мова), один із кандидатів І. Коцан вдався до останньої спроби залучити прихильників і вже "приватизовує" 6 гуртожиток.

18 листопада (за день до виборів) після 20.00 вечора коридорами гуртожитку ходили все ті ж очільники "Студентської Ради Волині" й збирали підписи на приватизацію (чи невідь що).

Приватизацію буцімто зініціював ректор на Конференції трудового колективу (???!!!). Коли? Хто чув? Або ж так: керівництво університету (тобто в. о. ректора С. Федонюк, проректор В. Подляшаник і ексректор І. Коцан) підготували документи на приватизацію. І це за півгодини після зустрічі зі студентами!

Це вже не що не смішно, а схоже на божевілля. Усім відомо, що ні про яку приватизацію мова йти не може, бо статус гуртожитку – студентський і там по факту живуть студенти. Їх що, зараз мають виселити? Якщо так, то їм потрібно негайно це сказати? І вони піднімуть бунт (як у Києві, Дрогобичі) й швидко виселять викладачів.
Більшої галіматьї, як можливість приватизації студентського гуртожитку в сучасних умовах, годі вигадати. Сьогодні його навіть не можна перевести в статус житлового будинку, як це зробили із 5, де студентів на той час не було. Та й зараз колишній 5 гуртожиток залишається на балансі МОН і університету, бо тоді у нас зменшиться матеріальна база.

Читайте також: Призначили виконувача обов'язків ректора СНУ (фото)

На сьогодні існує купа документів (як-от: "Житловий кодекс" гл. 4 "Користування гуртожитками" ст. 127, 128, 129, 130, 131, 132; Закон України "Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків" розділ 1 "Загальні положення" ст. 1, пункт 2; Постанова Кабінету Міністрів від 8 жовтня 1992 р. №572 "Про механізм впровадження Закону України "Про приватизацію державного житлового фонду""), які стверджують неможливість навіть переведення гуртожитку зі статусу "студентський" у статус "житловий", не говорячи вже про перспективи приватизації.

Це ж як треба прагнути залишитися при владі, щоб вдаватися до такої відвертої брехні, провокацій та неймовірних маніпуляцій", – йдеться в дописі.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook