Активіст Gennady Khomutinkin повідомив у Facebook про апетити будівельної компанії  "Інвестор" на забудову заплави Стира на вулиці Ковельській.

Читайте також: Хто робить наш парк кращим. ВІДЕОБЛОГ Ігоря Алексеєва. Андрій Разумовський.

"Інвестор" готується до забудови заплави р. Стир по Ковельській 17? Стоїть машина з київськими номерами та логотипом "Інвестор", та стоять три хлопа і уважно роздивляються заплаву річки. Тільки в них є одна проблема. Заплаву ми не дамо забудувати і будівельники по даному питанню нехай ідуть під три чорти", – пише Gennady Khomutinkin.

На даній території наразі пустир. Однак забудова в даному місці може завдати шкоди містянам.

"Це ще заливний луг і, якщо будуть його забудовувати, то весь мусор, який є в місті будуть завозити сюди, щоб підняти місцину, і це все піде в річку. Також це є природо-охоронна зона, яку зараз ЛМР хоче вивести з такої і зробити 50 метрів обмеження. Також місто мало що отримує від цього будівництва, бо гроші будуть розподілені по баригам. І основний момент: в нас багато побудували нового житла і також є дуже велика кількість пропозицій на вторинному ринку і дешевше, ніж в новобудовах. І треба зважати, що кількість жителів Луцька зараз, в порівнянні з радянським періодом, зменшилась на 50000-80000 людей", – відзначає активіст.

Окрім того, якщо на даній території з'являться багатоповерхові новобудови, то вони перекриють вид на історичну частину Луцька, що може завдати шкоди туристичному потенціалу міста.

Додамо, що директор БК "Інівестор" Андрій Разумовський не підтвердив, але і не спростував інформацію щодо можливої забудови заплави річки Стир.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter