В Ірані тривають масові антиурядові протести. Державне телебачення повідомляє, що двох протестувальників на заході країни вбили "іноземні агенти". В Ірані почалося обмеження доступу до мобільного інтернету.

Читайте також: Експерт визначив головну проблему України у 2017 році

Антиурядові протести в Ірані розпочалися 28 грудня. Демонстрації, приводом для яких стало зниження рівня життя в країні і зростання цін, поширилися низкою іранських міст. ЗМІ інформують про сутички протестувальників з поліцією, спроби захоплення адміністративних будівель та підпали. Скільки людей беруть участь в протестах, наразі невідомо, повідомляє racurs.ua.

Відповідно до повідомлень у соцмережах, у місті Доруд було застрелено двох демонстрантів.

Антиурядові демонстрації викликані невдоволенням економічними труднощами і корупцією. Суботні протести збіглися у часі з організованими державою мітингами на підтримку чинної влади, які приурочили до восьмої річниці придушення протестів 2009 року. Проурядові мітинги відбулися в 1200 містах і селищах, повідомляє державне телебачення.

Нагадаємо, 29 грудня у Мешхеді, де поліція затримала 52 демонстрантів, люди критикували іранський уряд за зосередження переважно на зовнішній політиці, аніж на внутрішніх проблемах країни.

Грудневі демонстрації — наймасштабніші в Ірані після протестів 2009 року, що спалахнули на тлі суперечливих президентських виборів.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook