Поліція Одеської області порушила кримінальне провадження за фактом антисемітських висловлювань окремих активістів під час "Маршу українського порядку", який відбувся в середу, 2 травня, до четвертої річниці трагедії в Одесі. Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков в Twitter, передає "РБК".

Читайте також: Аваков не бачить Порошенка єдиним кандидатом на виборах від коаліції

"В Україні є неприпустимими публічні антисемітські заклики. В тому числі на масових акціях, як вчора в Одесі. Це печерне середньовіччя, а не патріотична позиція. За даним фактом поліція Одеси зареєструвала виробництво за ч.1 ст.161 "Порушення расової, національної рівноправності громадян ", – зазначив Аваков.

Відзначимо, що мова йде про виступ лідера одеської організації "Правого сектора" Тетяни Сойкіної, яка під час акції заявила наступне: "Ми віримо, ми впевнені в тому, що наведемо в Одесі і в Україні справжній український порядок. Україна буде належати українцям".

Читайте також: З майна сина Авакова остаточно зняли арешт

"Такого в Україні бути не повинно. Ми відправимо звернення в поліцію, Генпрокуратуру і СБУ з вимогою дати правову оцінку цим словам", – заявив прес-секретар громади "Хабад Шомрей Шабос" Болеслав Капулкін.

Нагадаємо, в Одесі 2 травня, в зв'язку з четвертою річницею масових заворушень відбувся "Марш українського порядку". Захід організували представники націоналістичних організацій. За даними поліції, в акції взяли участь 700 осіб.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter