Офіційний представник МЗС Ірану Аббас Мусаві 30 липня заявив, що Іран готовий виплатити компенсацію за збиття під Тегераном літака української авіакомпанії МАУ.

Читайте також: Повідомили перші дані щодо розшифрування "чорних скриньок" збитого в Ірані українського літака

Слова дипломата передає агентство IRNA.

Заяву про готовність виплатити компенсації Мусаві зробив того ж дня, коли Україна та Іран провели перемовини щодо компенсацій родичам загиблих у цій авіакатастрофі.

"Іран згоден на виплату компенсацій, але це займе багато часу", – сказав він, відповідаючи на запитання журналіста про результати переговорів з українською стороною.

Читайте також: "Ніхто не заарештований": в Ірані заявили про "правильне" рішення збити літак МАУ

Нагадаємо:

  • Вранці 8 січня у столиці Ірану Тегерані розбився український пасажирський літак авіакомпанії МАУ, який виконував рейс "Тегеран-Київ". На борту перебували 167 пасажирів і 9 членів екіпажу, ніхто не вижив. Увесь екіпаж, а також два пасажири були громадянами України.

  • Спочатку причиною авіакатастрофи іранці називали технічну несправність літака. Однак вже увечері 9 січня стало відомо, що український Боїнг був помилково збитий Іраном одразу після зльоту з аеропорту Тегерана. 

  • Вранці 11 січня Іран офіційно заявив, що ракета "земля-повітря" збила літак МАУ, а трагедія сталася через "людський фактор".  

  • Влада Ірану переконує, що у комплексі ППО, яким був збитий літак МАУ в Ірані, були порушені налаштування, і це нібито призвело до похибки в даних під час виявлення літака. Україна з цією версією не погоджується.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook