Національна поліція збирається подати в суд на "Рівненський облавтодор" в зв'язку з ямою на трасі, через яку співробітник органів потрапив в ДТП. Про це повідомляє Відділ комунікації Нацполіціі в Рівненській області. 

Читайте також: П'ятеро волинян постраждали в аварії на Львівщині

26 липня біля 15.00 на автодорозі "Ракетна-Борове-Вежиця" поблизу села Залав'я Рокитнівського району сталася аварія. Поліцейський не впорався з керуванням службового автомобіля, в результаті чого машина перекинулася.

Встановлено, що 32-річний старший сержант поліції і його 22-річна напарниця з Рокитнівського відділення поліції їхали в село Купель. Вони зреагували на виклик місцевої жительки, яка повідомила про домашнє насильство з боку чоловіка.

За словами 32-річного водія, поблизу села Залав'я через негоду він не помітив вибоїни і колесом потрапив в яму. Машину Renault Duster почало заносити. Вона з'їхала з дороги і перекинулася.

Читайте також: "Порушник ПДР не втече": що зміниться для українських водіїв

У ДТП ніхто не постраждав. А ось автомобіль отримав серйозні пошкодження.

На 32-річного водія склали адміністративний протокол за статтею 124 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів).

Крім того, відповідно до Наказу МВС України "Про затвердження інструкції з оформлення поліцейських матеріалів про адміністративні правопорушення в сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксовані не в автоматичному режимі", працівники поліції спільно з представниками райавтодору обстежили ділянку дороги, де сталося ДТП.

Неподалік від місця аварії була виявлена вибоїна. Тому зараз вирішується питання про притягнення до адміністративної відповідальності працівників ДП "Рівненський облавтодор" за порушення правил, норм і стандартів при утриманні автомобільних доріг.

Причинно-наслідковий зв'язок між вибоїною і ДТП буде встановлювати суд при розгляді адмінматеріалів, складених на поліцейського.

За фактом публікації на одному з сайтів, а також на сторінці соціальної мережі Facebook ДП "Рівненський облавтодор", де поліції загрожують ініціювати перевірки законності дій окремих працівників Рокитнівського відділу поліції, їх професійної компетентності та відповідності займаним посадам, внесені в журнал Єдиного обліку заяв та повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та інші події поліції області відповідні відомості. За цим фактом проводиться перевірка.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook