Фестиваль українського духу «Бандерштат-2021» цьогоріч присвячений 30-й річниці Незалежності України.

Читайте також: Оприлюднили програму літературної та гутіркової сцени ювілейного «Бандерштату»

Триденне патріотичне дійство відбудеться 6-8 серпня у селі Рованці біля Луцька за підтримки Українського культурного фонду у межах програми «Знакові події історії України», пише ІА Волинські новини.

Краща українська музика, зустрічі з лідерами думок, літературні дискусії, кіно просто неба, дитяче містечко, спортивна програма, історична реконструкція, ярмарок майстрів, алея громадських організацій, наметове містечко, пісенна ватра, патріотичний флешмоб – незабутня фестивальна атмосфера гарантована.

ВАРТІСТЬ КВИТКІВ

Вартість триденного абонементу (з 6 по 8 серпня) – 1000 грн. У продажі є не лише абонементи на усі дні фестивалю, а й одноденні та дводенні квитки: 6 серпня (п’ятниця) – 300 грн, 7 серпня (субота) – 500 грн, 8 серпня (неділя) – 500 грн; 6-7 серпня (п’ятниця та субота) – 700 грн, 7-8 серпня (субота та неділя) – 850 грн. Ціни в дні проведення фестивалю підвищувати не будуть. Дійсними лишаються і квитки, які були придбані на 2020-й рік, ще до запровадження карантину.

Однією із соціальних місій «Бандерштату» є відкритість для людей з інвалідністю. Багато років поспіль вони відвідують фестиваль безплатно, тим самим ще більше соціалізуються і долучаються до культурного життя краю. Безкоштовним на всі дні фестивалю є вхід для людей з інвалідністю 1 та 2 групи (разом зі супроводжувачем за потреби). Перепустку можна отримати перед входом на фестиваль у спеціальному наметі, пред’явивши відповідне посвідчення.

Вільним вхід на фестиваль буде і для учасників бойових дій. З собою потрібно мати посвідчення, з якого організатори фіксують ПІБ, номер посвідчення, а також номер телефону. Перепустку можна буде отримати перед входом на фестиваль у спеціальному наметі.

До слова, вхід на фестиваль для дітей віком до 12 років також цілком безкоштовний. Важливо: дітей, яким на момент проведення фестивалю виповнилося 12 років, пропускатимуть безплатно.

Читайте також: Оприлюднили програму акустичної ватри на ювілейному «Бандерштаті»

МУЗИЧНА ПРОГРАМА

Цьогоріч музична програма «Бандерштату» неабияк тішить різноманіттям популярних українських гуртів. Навіть попри те, що у перший день фестивалю велика сцена не діятиме, а відбудеться лише акустична ватра.

6 серпня на акустичній ватрі фестивальників розважатимуть: Сергій Присяжний (Мотор’ролла), Сергій Василюк (Тінь Сонця), Святослав Бойко (Широкий Лан), Наталія Лосєва.

7 серпня на великій сцені виступлять: MarmurШирокий ЛанСерцевий НападФіолетKARNAТНМКБумбоксОдин в каное. До речі, після виступу гурту Фіолет відбудеться традиційний патріотичний масовий флешмоб.

8 серпня фестивальників розважатимуть: ЦВЯХФлайzzzаMad HeadsСаша ЧемеровЖадан і СобакиОлександр ПоложинськийБЕZ ОБМЕЖЕНЬDakh Daughters Band.

Незмінними ведучими фестивалю будуть Вікторія Жуковська і М’яч Дредбол, які познайомилися саме на «Бандерштаті», і вже 12 років поспіль з року в рік розважають бандерштатівську публіку.

ГУТІРКИ ТА ЛІТЕРАТУРНА СЦЕНА

«Бандерштат» – єдиний фестиваль в Україні, який має таку насичену та потужну інтелектуальну складову. Упродовж усіх трьох днів фестивальники матимуть нагоду поспілкуватися й подискутувати з відомими українськими письменниками, політиками, істориками, громадськими активістами, музикантами, художниками, журналістами тощо. Традиційно відбудеться гутірка з ветеранами ОУН-УПА.

Актуальну програму гутіркової і літературної сцени відслідковуйте на офіційному сайті фестивалю.

На «Бандерштат» завітають: письменник і музикант Сергій Жадан, адвокатка родин Героїв Небесної Сотні Євгенія Закревська, журналіст і блогер Денис Казанський, музикант, художник, вокаліст гурту Ot Vinta! Юрій Журавель, телеведуча, волонтерка, президент мистецької агенції «Територія А» Анжеліка Рудницька, засновник видавництва «Наш Формат» Владислав Кириченко, народна депутатка Соломія Бобровська, громадський діяч Сергій Стерненко, співзасновниця і головна редакторка «Видавництва Старого Лева» Мар’яна Савка, фронтмен гурту «Фіолет», письменник, артдиректор фестивалю «Бандерштат» Сергій Мартинюк, фітнес-тренер Віктор Мандзяк і багато інших.

НАМЕТОВЕ МІСТЕЧКО

На території фестивалю традиційно діятиме безкоштовне наметове містечко. Вхід на фестиваль буде відкритий вже у четвер, 5 серпня, о 18:00. Виїхати потрібно буде до ранку понеділка, 9 серпня. Паркуватися можна буде біля входу на «Бандерштат» зі сторони Рованців. Безплатними для фестивальників будуть і дрова для багаття.

На території фестивалю та біля наметового містечка будуть розташовані безкоштовні туалети. Душові у кемпінгу будуть платними. Ціна за прийом – 20 грн.

На фестиваль можна проносити їжу та безалкогольні напої. Також на «Бандерштаті» діятиме зона фуд-корту, де можна буде відпочити та втамувати голод чи спрагу.

До фестивальної території можна буде дістатись через Центральний парк по понтонному мосту, який щорічно встановлюють напередодні фестивалю. Також можна доїхати через самі Рованці.

До слова, на території фестивалю буде вільний Wi-Fi та діятимуть зони підзарядки мобільних пристроїв.

АКТИВНОСТІ ТА БЕЗАЛКОГОЛЬНИЙ ФОРМАТ

Ранок на «Бандерштаті» уже дев’ятий рік поспіль починатиметься з йоги. Протягом дня на території фестивалю відбуватимуться різноманітні спортивні заходи: рухливі ігри, армреслінг, ігри з м’ячем тощо.

Гарною фестивальною традицією стали розваги для малечі, для якої упродовж трьох днів діятиме дитяче містечко.

Як відомо, «Бандерштат» – безалкогольний фестиваль. Не вживати на території фесту спиртне – 15-річня традиція, тому проносити із собою алкоголь тут не дозволено. Для цього охорона ретельно перевіряє фестивальників.

БЕЗПЕКА І ЗДОРОВЯ

Як завжди на території «Бандерштату» цілодобово працюватиме медичний пункт. За потреби допомогу фестивальникам надаватимуть дипломовані лікарі.

Цьогоріч організатори закликають фестивальників відпочивати безпечно: одягати маски, за можливості дотримуватися соціальної дистанції та обробляти руки антисептиком.

Також організатори наголошують на обережному поводженні на воді й закликають користуватися сонцезахисними засобами й пити достатню кількість води.

За підтримки Міністерства охорони здоров’я на цьогорічному фестивалі буде організовано центр масової вакцинації від COVID-19. Процедура буде безкоштовною. Щепитися можна буде такими вакцинами: Pfizer, Moderna, CoronaVac. Центр вакцинації буде розташований на території «Бандерштату» та працюватиме впродовж трьох фестивальних днів з 9:00 до 14:00. Для вакцинації потрібно заповнити попередню форму реєстрації. Із собою потрібно мати паспорт, ІПН та довідку про прописку, або ж цю інформацію в додатку ДІЯ.

*****

Цьогоріч планувати переміщення між фестивальними локаціями, аби нічого не проґавити, буде максимально зручно. Адже організатори фестивалю вперше розробили для «Бандерштату» мобільний застосунок. Завантаживши додаток (Google playApp Store), відвідувачі фесту зможуть створювати власну програму, позначаючи виступи та гутірки, на які вони хочуть потрапити.

Детальна інформація про «Бандерштат» – на офіційному сайті фестивалю bandershtat.org.ua.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook