Підприємці Старого ринку у Луцьку, нехтуючи державними символами, забарикадували торгові точки, які розміщені незаконно та виставили на них державні прапори. Таким чином вони протестують проти законного демонтажу кіосків.

Читайте також: На Старому ринку у Луцьку підприємці забарикадувалися шинами (фото, відео)

Нагадаємо, працівники муніципальної варти уже протягом декількох днів намагаються провести демонтаж 12 торгових конструкцій на вулиці Замковій, які встановлені там незаконно. Проте підприємці базару постійно влаштовують сутички та провокації, аби не дозволити провести демонтаж. Наразі уже такий протест дійшов до абсурду, адже базарники виставили вздовж цих торговельних точок барикаду із автомобільних шин, замалювавши їх у жовто-блакитний колір, а на самі кіоски поставили прапори України.

"Підприємці вивісили державні прапори на Центральному ринку для того, щоб лучани побачили хто є хто...

Тільки ворог України дасть наказ зривати державні прапори.

Тільки ворог України підніме руку на святиню, з якою наші воїни, сьомий рік, йдуть у бій і віддають життя на Сході.

Тільки ворог України здатен байдуже дивитися, як падає на землю український прапор.

Серед підприємців вдови Героїв АТО, мами і дружини воїнів, ветерани – вони мають право вивісити державні знамена. Щоб побачити, чи вистачить совісті у тих, хто під час війни розвивав свій бізнес, ділив землю в місті, дати наказ зірвати знамена! Чи вистачить мужності у хлопців з Муніципальної варти, виконати цей ганебний наказ, підняти руку на прапор, за який їх однолітки віддають життя на Сході. Перед тим, як наважаться це зробити, нехай подивляться в очі кожного Героя на Алеї Слави!
Можливо, тоді зрозуміють, що в цьому житті є щось важливіше за гроші..." – написала у групі "Європейський" Центральний ринок Маша Леннон.

Додамо, що ця користувачка уже неодноразово залишала відверто маніпулятивні, неправдиві повідомлення, які покликані збурити лучан та набирають десятки коментарів і сіють ворожнечу та неприязнь. В цих дописах немає конструктивної критики, натомість є гучні слова "брехня", "брехун", "знущання" і подібні. Головний напрям дописів – нагнітання ситуації навколо дій міської ради, висловлення недовіри і подібне.

Проте лучани гостро розкритикували поведінку базарників, які прикриваються використанням державних символів на ринку та вважають неприпустимою таку поведінку свідомих людей:

Читайте також: Встановили особи "тітушок", котрі заважали демонтажу контейнерів на Старому ринку Луцька (фото)

Світлана Радзвилюк: У правовій державі дали б команду поліції і за пару годин розчистили місце і не можна прикриватися та маніпулювати державними символами.

 

 

Nata Voznyak: Якби всі базари, яких виселяли, вели себе так, то в нас вже громадянська війна почалась. Добре, що не всі люди, які працювали на Привозі, квітковому базарі, що біля Цума був та інших базарчиках, були не такі неадекватні як на Старому ринку.

Євгеній Нікон: Всі ми допомагали, але це не дає нам право нехтувати думкою громади і "працювати" ДЕ нам хочеться і ЯК нам хочеться. А думка громади яскраво демонструється "підтримкою" оцих "мітингів" – ніхто, крім самих базарників, не підтримує. А той бардак з-під замку давно прибирати потрібно було.

 

Тетяна Шкорбатюк: Ідіть на ГПЗ і нікому не морочіть голови, надоїли із своїм базаром бідненькі.

Людмила Романюк: Ніколи не писала коментарів, але тут втриматись важко, це називається - маніпулювання, до чого тут прапор України? А от зробити з перлини українськоі історіі – Замку Любарта  срач, це нормально? Хочеться пишатись тим, що ми маємо, тим спадком нашоі культури та історіі , а не показувати нашим гостям обгажений ринок, тут йому не місце, розумію що люди не винні, але давайте міркувати справедливо!

 

Andrey Karpets: Державний прапор має висіти на держустановах, вони вже порушили закон, бариги, мало ще заробили на лучанах, їм завжди мало.

 

 

Соцмережі – це чудовий майданчик для спілкування, без якого ми вже не уявляємо сучасного світу. Проте, поширюючи будь-яку інформацію варто пам’ятати про здоровий глузд і вмикати критичне мислення, щоб не потрапити на маніпуляції. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook