30 вересня внаслідок масштабної пожежі, якій сприяє шквальний вітер, постраждали ряд сіл та лісових масивів Луганщини. До гасіння пожежі долучилися і військові волинської бригади.

Читайте також: У місті на Волині горів ресторан (відео)

"Полум'я звірствувало у Кряківці, Трьохізбенці та Муратовому, позбавивши даху над головою не одну родину. Військовослужбовці 14-ої окремої механізованої бригади імені князя Романа одними з перших стали на боротьбу з вогнем, пліч-о-пліч із рятувальниками рятуючи людські оселі та майно. До гасіння пожежі в зоні лиха ми стали надійним щитом", – пишуть на сторінці волинської бригади у Facebooк.

Читайте також: У селищі на Волині горів житловий будинок

Зазначимо, що внаслідок масштабних пожеж на Луганщині уже 6 людей загинули, 12 осіб госпіталізовано. Про це повідомляє пресслужба Офісу Генпрокурора.

"За останніми даними внаслідок значних опіків та отруєння чадним газом загинуло 6 осіб, один із них – лісничий, 12 осіб госпіталізовано. За оперативними даними, з населених пунктів, що опинилися під загрозою, евакуйовано 120 людей. Вигоріло та пошкоджено вогнем орієнтовно 424 будівлі, з них 311 – житлові будинки", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що найбільш складна ситуація склалася вздовж лінії розмежування від смт Станиця Луганська до м. Сєвєродонецька – лісові пожежі набули загрозливого характеру для 22 населених пунктів. У вогняному кільці опинилися 11 селищ у безпосередній близькості до Сєвєродонецька. Наразі локалізовано та ліквідовано 82 пожежі, гасіння ще 64 продовжується – у Новоайдарському, Старобільському та Станично-Луганському районах.

"За процесуального керівництва місцевих прокуратур Луганської області за фактами масштабних пожеж на Луганщині розпочаті кримінальні провадження щодо порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки (ч. 1, 2 ст. 270 ККУ)", – сказано у повідомленні.

Наразі сформовано обласний оперативний штаб із надання допомоги постраждалим внаслідок пожеж.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook