Президент Молдови Ігор Додон заявив, що у невизнаному Придністров’ї можливий збройний конфлікт.

Читайте також: Україна, Грузія і Молдова створили міжпарламентську асамблею

Про це повідомляє Deschide.

"Я стурбований можливістю реанімації придністровського конфлікту з тим, щоб втягнути в нього Росію. Ризикнуть реалізувати такий сценарій наші демократи? Сподіваюся, що ні", – вважає Додон.

Президент Молдови вважає, що населення лякають погрозами з боку Росії і Придністров’я, "оскільки про проєвропейський вектор нема чого говорити". Додон стверджує, що через чотири роки після підписання Кишиневом угоди про асоціацію Молдови з ЄС "очікуваних результатів немає".

При цьому він сподівається, що вибори до парламенту, які заплановано на осінь, "розставлять все по місцях, люди проголосують за тих, кому довіряють".

Додон також пригрозив заблокувати проект Стратегії національної оборони, якщо парламент не врахує його пропозиції.

Проект передбачає "розробку життєздатної та ефективної системи оборони при відбитті можливих агресій, нападів і підривних дій щодо суверенітету, незалежності, територіальної цілісності країни і/або безпеки її громадян".

Читайте також: РФ може використати "помічника" для вторгнення в Україну

Серед загроз і ризиків зазначені: військовий потенціал у придністровському регіоні (в тому числі Оперативна група російських військ), використання інструментів інформаційної пропаганди, кібератаки, незаконна міграція, незаконний оборот зброї, терористична діяльність.

22 червня Генеральна асамблея ООН схвалила резолюцію про виведення російських військ з Молдови.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter