Депутати Луцької міської ради звернулися до Кабінету Міністрів з приводу смороду у місті. Відповідне звернення на черговій сесії міськради зачитав заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Костянтин Петрочук.

Читайте також: Тандем "Самопомочі" і "Народного контролю" не проголосували за закриття заводу, що труїть смородом лучан

Під час обговорення питання смороду у Луцьку між депутатами спалахнула суперечка. Зокрема Алла Надточій почала вигороджувати завод "БІОПЕК", запевняючи, що сморід йде не тільки від нього. Також вона звинуватила виконувача обов'язків міського голови Григорія Пустовіта у тому, що ніби то він десь сказав, що Алла Надточій сидить у "когось на зарплаті".

Пустовіт від цього просто вибухнув: "Ви зганьбились минулого разу на голосуванні за закриття заводу "БІОПЕК", а сьогодні кричите аби вам надали докази. Я ніколи і нікому не казав про якусь зарплату, не вплутуйте мене у свої проблеми. Ми повинні врятувати Луцьк від смороду!", - зазначив Григорій Пустовіт.

Читайте також: Лучани вимагають закрити біоетанольний завод

Радник міського голови Ігор Поліщук також відреагував на перепалку.

"Не зловживайте своїми правами. Ви кричите і намагаєтесь зірвати сесію. Сьогодні ми задаємо собі питання, що є основним джерелом смороду. Усі лучанти уже зробили для себе висновки, звідки такий неприємний запах - з полів фільтрації, куди зливає нечистоти "БІОПЕК". У кожному місті, де є біоетанольний завод - екологічна проблема і поки сам завод не встановить очисне обладнання, вона не зникне. "БІОПЕК" вивозив свої відходи на Рівненщину і люди перекривали там дорогу і не пускали їх, адже неможливо було дихати. Завод є беззапечним джерелом смороду в Луцьку. Можливо він і не єдиний, але найбільша загроза саме від нього", - каже Ігор Поліщук.

Крім того він зазначив, що є навіть відповідний припис, у якому зазначається, що завод "БІОПЕК" найбільше спричиняє сморід у Луцьку.

За дане звернення проголосували 29 депутатів.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook