Благодійний літній табір для маленьких українців у Кнутбі (Соттер, Швеція) цими днями відзначив 30 років з дня його заснування шведською родиною Андерссон.

Про це повідомляє сайт Посольства України в Швеції.

"Родина Андерссон на благодійних засадах уже 30 років спільно з українськими волонтерськими та громадськими організаціями працюють задля створення мирного, здорового та цікавого відпочинку для українських дітей", – сказано у повідомленні.

У святкуванні взяли участь представники шведських благодійних організацій та громадянського суспільства, співробітники Посольства України у Королівстві Швеція. 

Під час відзначення ювілею Посол України у Швеції І.Сагач висловив, зокрема, щиру вдячність шведській громадськості та особливо родині Андерссон "за розуміння, людяність, зусилля та натхненну роботу, спрямовані на підтримку українських дітей, які протягом тривалого часу запалюють серця дітей і дорослих на нові, добрі справи".

Дитячий табір заснований 1988 року за ініціативи шведської родини Наташі та Лейфа Андерссон після трагедії на Чорнобильській АЕС.

Читайте також: Мережу підірвали ціни на дитячий відпочинок

Він щорічно влітку приймає 3-4 групи дітей з України. Відпочинок триває близько двох тижнів, у рамках якого діти відвідують швецьку столицю, острови Стокгольмського архіпелагу, проводять час за розвиваючими іграми тощо.

Спочатку це був відпочинок для дітей, які постраждали внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС. Наразі до благодійного табору на оздоровчий відпочинок прибувають діти, які постраждали внаслідок агресії, діти-ВПО зі Сходу та Криму, та діти, чиї батьки воюють на Донбасі.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter