Школярі луцької гімназії № 21 імені Михайла Кравчука зібрали грошову допомогу на лікування учасника бойових дій.

Читайте також: "Благодійність замість квітів": у школі на Волині батьки зібрали понад тисячу гривень на благодійність

Батьки та школярі відмовилися від традиційних першовересневих атрибутів свята – квітів та цукерок. Вирішили збирати адресну допомогу учасникам бойових дій, які потребують лікування.

Заступник директора з виховної роботи Лариса Ніценко каже, що цього року вирішили допомогти захиснику Донецького аеропорту ковельчанину Андрію Луцику. Військовий воював з 2014 року та під час бойових дій отримав серйозні травми. За отриману допомогу купує ліки.

"Ми збираємо адресну допомогу конкретному воїну для того, щоб він зміг пройти необхідне лікування чи реабілітацію. Найбільшу суму, яку ми спромоглися назбирати, була близько 50-ти тисяч гривень. Менше 30-ти тисяч за п’ять років ми не збирали", – розповіла Ніценко.

Заступник каже, що і батьки, і діти підтримали цю ідею відмовитися від квітів, аби мати змогу реально допомагати нашим героям, адже букети зараз дороговартісні і милують око недовго, а простягнути руку підтримки герою – більш благородна справа.

"Такі вчинки допомагають дітям правильно розставити пріоритети у житті і робити акцент на тому, що справді важливо. Завдяки цим людям ми не знаємо, що таке постріли над головою", – додає Лариса Ніценко.

Андрій Луцик розповідає, що з педагогами познайомився торік, коли його відвідували під час лікування у госпіталі.

Читайте також: Замість квітів – допомога онкохворим: луцькі школярі передали до благодійного фонду зібрані кошти (фото)

"Перед першим вересня сказали, що хочуть допомогти, за що я їм дуже вдячний. Лікуюся не перший рік, медикаменти дуже дорогі, обходиться в понад 10 тисяч. За отриману допомогу куплю ще ліки", – розповідає пан Андрій.

До слова, Андрій Луцик пішов служити добровольцем. Пізніше його направили на навчання, далі – 80-та бригада в третьому батальйоні.

"Мій батальйон захищав Донецький аеропорт. Тоді я потрапив в артилерію, травму отримав під час масивного обстрілу. Лікувався в госпіталі, досі лікуюся. Такі заходи – це дуже приємно, особливо для поранених, це велика підтримка дітей, батьків, які не забувають про нас, підтримують морально, матеріально, дякую", – наголошує учасник бойових дій.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook