Бойовики фейкових "ДНР/ЛНР" заявили про намір передати Україні полонених в односторонньому порядку. Терористи вирішили відпустити жінок, літніх людей та осіб, які мають важкі захворювання. Про це повідомляють "ЗМІ" бойовиків та російські медіа, пише ТСН

Читайте також: Повідомили, скільки українців перебувають у катівнях бойовиків на Донбасі

Кількість полонених, яких обіцяють відпустити бойовики, не називають. Там лише уточнили, що це будуть особи, які "не брали жодної участі у бойових діях проти "республік" і після повернення до України не зможуть завдати шкоди Донбасу і його жителям". Зокрема, у списку жінки, пенсіонери та люди з важкими хворобами.

Українці, попередньо, повернуться на підконтрольну Україні територію напередодні Водохреща, 19 січня. Водночас окупанти звинуватили українську владу у буцімто блокуванні переговорного процесу.

За інформацією уповноваженої Верховної Ради із прав людини Людмили Денісової, в полоні проросійських сил на Донбасі залишається 241 громадянин України. Востаннє обмін утримуваними особами відбувся в середині квітня 2020 року. Тоді на вільну від окупації територію України повернулося 20 людей. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook