Влада України планує ввести ряд бонусів для вакцинованих від коронавірусу українців у разі локдауну. Які саме привілеї отримають щеплені громадяни – все ще неясно, та й про перспективу загальнонаціонального локдауну в МОЗ говорять неохоче.

Читайте також: МОЗ перейматиме досвід Європи та США під час введення привілеїв для вакцинованих

Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна.

Голова парламентського комітету з питань здоров'я нації Михайло Радуцький повідомив виданню, що немає сенсу закривати всю країну, коли, наприклад, в Рівненській області червоний рівень епідзагрози, а в Донецькій – зелений.

«Тому нічого нового в моделі карантину немає. Єдине – є плани МОЗ і я їх підтримую: якщо будуть жорсткі обмеження в країні, то підприємства і компанії, у яких 80% щеплених співробітників, зможуть не закриватися. Таку норму вже затвердили для шкіл»,– сказав він.

Громадські заклади

У Союзі українських підприємців заявили, що у разі локдауну керівництво МОЗ пообіцяло їм не закривати громадські заклади за умови, що туди будуть пускати тільки вакцинованих клієнтів.

Читайте також: В Україні посилять карантинний контроль

Раніше голова МОЗ Віктор Ляшко заявив, що громадські заклади зможуть працювати в «червоній» зоні, якщо у них буде щеплений колектив, а відвідувачі будуть пред'являти ковід-сертифікати.

ТРЦ

Для ТРЦ розроблять спеціальну систему пропуску та попереднього запису. Відвідувачі, які не пройшли курс щеплень, зможуть здати ПЛР – або експрес-тест на місці.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook