Британії за підозрою у вбивстві восьми немовлят і замаху на вбивство ще шести заарештували 28-річну медсестру неонатологічного відділення лікарні графства Честер Люсі Летби.

Читайте також: В Україні зменшилась кількість лікарень

Розслідування було розпочато у зв’язку з нез’ясовним зростанням смертності в неонатологічному відділенні лікарні. З 2009 по 2014 рік смертельних випадків було не більше трьох за рік. Однак у 2015 році у відділенні було зареєстровано вісім смертей, а в 2016 – п’ять, пише Daily Mail.

Через підвищення дитячої смертності лікарня відмовилася від догляду за немовлятами, народженими раніше, ніж на 32 тижні вагітності, і закрила три відділення інтенсивної терапії.

Читайте також: "Місцева влада повинна забезпечувати сільських медиків житлом", − Гройсман

У травні 2017 року поліція почала розслідування після повідомлення Королівського коледжу педіатрії та дитячого здоров’я про те, що дії персоналу у відділенні були неадекватними.

Хоча перевірка не змогла виявити причини зростання смертності дітей в період з червня 2015 року по червень 2016 року, вона виявила ряд проблем. Серед них – значні прогалини в розкладі чергувань, проблеми з прийняттям рішень і небажання деяких співробітників звертатися за порадою до колег.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter