Безстроковий протест власників та користувачів автівок з іноземною реєстрацією під Верховною Радою та Кабміном триватиме, за їхніми словами, доки "українська влада не піде на компроміс" і не задовольнить вимоги протестувальників.

Читайте також: Зґвалтував та підпалив: психічнохворий жорстоко вбив бабусю на Київщині

Про це повідомляє Канал 24.

За словами мітингувальників, основна вимога – внесення до порядку денного Верховної Ради законопроектів №8487 і 8488, які знижують акциз на розмитнення машин. 

"Це законопроект з нормальним розмитненням. Бо нинішнє розмитнення – 4 тисячі доларів, коли авто коштує тільки 3 тисячі, неприпустиме! А ще й штрафувати збираються і забирати авто. Якщо не винесуть проект закону на голосування сьогодні – буде бійка", – погрожує киянин Андрій.

Читайте також: "Українська церква є матір’ю московської", – Вселенський патріархат

Також серед вимог – і відміна стандарту "Євро-5" (екологічний стандарт, що регулює вміст шкідливих речовин в вихлопних газах, введений в Євросоюзі у 2009 році).

"Такі машини простим людям не під силу завести! Всі авто, що тут стоять, старенькі. Вони коштують приблизно 2 тисячі доларів, а молодші – 10-12 тисяч доларів! Влада декларує, що ми йдемо в Європу, але намагається пересадити громадян на погані за якістю і дорогі китайські автомобілі. Ми проти цього. Акція безстрокова. Будемо стояти, доки нас не почують", – обурився черкащанин Олег Дерновий.

Читайте також: Контрабандист бурштину очолив Волинську митницю

Активістів обурює, що до них ніхто з чиновників, окрім голови Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики Ніни Южаніної, не вийшов. Вимагають діалогу з Прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом.

Гройсман "поклав" на всіх нас. Його виходу стільки людей вимагає, а він чинить, як маленька дівчинка, що сховалась! Хай вийде до народу, вислухає вимоги і знайде компроміс", – говорить член ГО "Демократія майбутнього" Олександр Ярмак.

Мітингарі планують протестувати безстроково.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter