Сьогодні, 24 листопада помер генеральний директор конструкторського бюро "Південне" Олександр Дегтярев. У академіка діагностували коронавірус.

Читайте також: У місті на Волині від коронавірусу померли дві жінки

Про це повідомили в пресслужбі президента України Володимира Зеленського.

"Він був з тих, чиє життя зберігало для нас велику мрію. Про Україну, яка може. Яка хоче й буде серед перших. На жаль, ми особливо гостро це розуміємо, коли втрачаємо саме тих, хто вмів ламати стереотипи та розширювати горизонти.  Він – один з найбільш досвідчених фахівців нашої аерокосмічної галузі. Він розумів на сто відсотків, як важливо інтегрувати Україну до глобальної роботи з розширення можливостей людства в космосі. Йому вдавалося це навіть тоді, коли егоїзм українських політиків заважав побачити хоча б щось, крім їхньої власної вигоди", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: У МОЗ назвали умову, за якої можна уникнути локдауну

Олександр Дегтярев прийшов працювати у КБ "Південне" у 1975 році. За час роботи пройшов шлях від інженера до Генерального конструктора – Генерального директора Державного підприємства "Конструкторське бюро "Південне" ім. М.К. Янгеля" . Очолював КБ "Південне" з 2010 року і по теперішній час.

Він є автором близько 200 наукових публікацій і статей з питань розроблення ракетних комплексів різного призначення, їх модернізації й адаптації для вирішення наукових і прикладних завдань, 50 винаходів і патентів. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook