Колишнього заступника генпрокурора−втікача Віктора Пшонки Рената Кузьміна, якого розшукували правохоронці, журналісти знайшли у стінах Верховної Ради.

Читайте також: "Пшонка−стайл": мережа кипить через вечірку головного військового прокурора (фото)

Про це повідомляє Bihus.info

На відео журналіст намагається поговорити з Кузьміном у кулуарах, але той уникає розмови і йде за двері.

Ренат Кузьмін пройшов до парламенту по списку "Опозиційної платформи − За життя" та отримав посвідчення народного депутата.

ЗМІ подзвонили правоохоронцям і повідомили про його місцеперебування.

Кузьмін зник з України у червні 2014−го року, нагадує Bihus.info. Тоді одразу після програшу на президентських виборах, прокуратура і поліція оголосили його в розшук.

Йому інкримінували перевищення повноважень. Зокрема, при затриманні у 2010−му Юрія Луценка за справи, коли той очолював МВС. У вересні 2015−го року Генеральна прокуратура відкрила ще одне кримінальне провадження, де фігурує Кузьмін. Його підозрюють у незаконному заволодінні держмайном − будинком на 1000 квадратних метрів та гектаром землі на території комплексу відпочинку "Пуща−Водиця" Державного управління справами.

На допити та засідання суду Кузьмін не ходив до останнього. Натомість сам позивався. А через соцмережі заявляв, що усі справи надумані, а він не у розшуку і не ховається.

Журналісти стверджують, що у їхньому розпорядженні є дані про усі офіційні перетини кордону Кузьміним з 2012−го року.

29 подорожей − Париж, Ніцца, Берлін, Москва. У травні 2014−го вояжі різко обриваються.

"На наше питання, де Кузьмін був останні 5 років, він не відповів ані у соцмережі, ані при зустрічі у кулуарах Верховної Ради. Не знають, де був Кузьмін і його колеги по партії. За версією прокуратури, він міг переховуватись у Криму чи Росії", − резюмує ЗМІ.

Читайте також: Схожість будинків Луценка і Пшонки вразила громадськість

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook