Луцьк переходить на повний карантин та зменшення податкового навантаження на бізнес. Працюватимуть аптеки, магазини та заправки.

Читайте також: "Діяти негайно": термінове звернення глави МОЗ

Про це нардеп від Луцька Ігор Палиця повідомив на своїй сторінці у Facebook.

"Такі заходи терміново потрібні по всій країні, з обов’язковим зменшенням податкового навантаження на підприємців та бізнес, який із-за карантину понесе прямі збитки. Часу обмаль!", – зазначив парламентар.

Радник міського голови Ігор Поліщук у Facebook зазначив, що 16 березня буде ініційоване скликання термінової позачергової сесії міської ради, на якій будуть розглядатися наступні питання щодо протидії поширенню коронавірусу:

Читайте також: У Волинській обласній лікарні обмежили прийом через коронавірус

1. Виділення 5 мільйонів гривень для придбання апаратів штучної вентиляції легень, тестів, засобів захисту, засобів санації (до пошуку та замовлення вищевказаного приступили ще в п‘ятницю) та ін., а також надання повноважень виконкому оперативно розпоряджатися коштами резервного фонду в розмірі ще 5 млн грн на заходи по боротьбі з коронавірусом.

2. Закриття на карантин закладів громадського харчування, ринків, закладів торгівлі, усіх спортзалів, торгово-розважальних центрів, крім продуктових магазинів, аптек та заправок.

"Бізнес буде нести збитки, але ми будемо шукати варіанти запровадження податкових канікул по податку на землю та податку на нерухомість на час вимушеного припинення роботи під час карантину та разом з бізнесом шукати інші варіанти компенсацій й мінімізації збитків. Тільки разом ми справимося та переможемо!", – йдеться в дописі.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook