Надія Сасс – журналістка, телеведуча каналу Newsone. Вона була звільнена з телеканалу після скандального і популярного в мережі висловлювання про благодійність Президента.

Читайте також: У Блоці Петра Порошенка шторм

Керівництво каналу діяло швидко – що виглядало, як побоювання санкцій від Банкової. Ми вирішили обговорити з Надією деталі події і її плани на майбутнє, передає Народна Правда.

– У вас була своя передача. Що сталося?

У мене була своя live-передача. «Live з Надією Сасс». Мені було нецікаво говорити з численними політологами, і було цікаво говорити з людьми про міжнародні новини. Так, я розумію, я тільки почала роботу, вийшло чотири випуски. Я подзвонила в п’ятницю дізнатися, хто ж у мене гість на наступному ефірі, як мені сказали, що, мовляв, Надя, ми думали, що ви за кордоном, хоча за тиждень до цього колега попросив мене підмінити. Головний редактор сказала, що всі питання до власника каналу.

– До Мураєва? І що він сказав?

Він сказав, що зараз у каналу є проблеми, є два попередження, є загроза позбавлення ліцензії …

– Тобто, була загроза позбавлення ліцензії?

Ні, не було конкретно через цей випуск. Минулого тижня канал отримав два попередження. Одне – це було відео, пов’язане з Тарутою, слухання нібито які були в конгресі. Це було фейковим відео, невідомо, як воно потрапило на канал. А ще одне – я не пам’ятаю, з чим воно було пов’язано. Загалом, ризиків намагалися уникнути. Я не розумію, чому я стала заручником цієї ситуації.

– Але вони говорили, що ось саме відео стало причиною?

Мені сказали, що я ведуча, яку складно контролювати, і вони не знають, що я можу сказати. Так, я відреагувала, як людина, так, мої колеги говорили, що я не мала на це права як журналіст.

– А ви як самі вважаєте, це було перебільшенням чи ні?

Важливо не це, а те, що люди дійсно розчаровані у відсутності змін. Мені написали, що я озвучила те, що люди дійсно говорять – в лікарнях, в автобусах, в метро. Ми не та країна, де можна дотримуватися «стандартів ВВС» в чистому вигляді. Я думала, що ми опозиційний канал. Мені говорили, що ми – канал правди. Я сказала правду. Краще б Президент не говорив, що «добро врятує Україну».

– Як ви думаєте, є вплив Банкової на канал?

Я читаю лише коментарі глядачів. Вони кажуть, що канал останнім часом дуже змінився. Що інші провідні, крім Тиграна Мартиросяна і Василя Голованова знаходяться на задньому плані. Таке відчуття, що керівництво каналу намагається убезпечити себе. Не думаю, що Банкова тисне, але всі залякані. Пан Мураєв вирішив зменшити ризики і вирішив, що краще нехай постраждає Надя Сасс, ніж 300 співробітників каналу.

– Чи правда, що у каналу є російське донорство, в його фінансуванні?

Я в цьому не експерт, по-друге, я не хочу озвучувати або коментувати чутки. Зі мною не проводили ніяких розмов, щоб говорити, що немає. До речі, це мінус – адже можна було просто поговорити.

– Чи були у вас наради, темники, про кого говорити, не говорити?

Ні, такого не було.

– І вступних ніхто поштою не розсилав?

Ніколи. Особисто зі мною – ніколи. За інших – не відповідаю.

– Але ви не очікували, що ситуація так розгорнеться …

Я не очікувала, що відео виріжуть, що почнеться таке обговорення. Керівництво каналу звільнило мене через 2 тижні після відео. Може, вони тільки потім це побачили, ну, ось так склалося. Воно почало розкручуватися, Шарій пост написав. Мабуть, керівництво вирішило реагувати так, як зреагувало.

– А сам Мураєв як відреагував на ваші заперечення?

Він кинув трубку.

– А якщо Мураєв завтра вам подзвонить, запропонує повернутися, от припустимо, повернетеся?

Я слабо вірю в такий варіант розвитку подій. Я багато вислухала негативу від цієї людини. Він не слухав мої аргументи, він не дав мені попрощатися з глядачами, мене просто виставили за двері, і єдиний його аргумент був – «я маю таке право». Я сказала, що напишу пост, попрощаюся з глядачами, він сказав «пиши» і кинув трубку.

– Ви будете судитися з каналом?

Ні, я не хочу судитися. Я не хочу робити шкоду каналу, який я дуже люблю. Мені на каналі говорили, що я пішла зі скандалом, так що тепер мене на роботу, мовляв, ніхто не візьме. Я так не вважаю.

– У вас були якісь пропозиції?

Були пропозиції, але не прямо від каналів, а від різних структур, але вже є.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook