У Франції можуть запровадити режим надзвичайного стану. А все через протести "жовтих жилетів" проти підвищення цін на пальне.

Читайте також: Німеччина та Франція не будуть вводити нові санкції проти РФ – ЗМІ

Про це заявив представник уряду Бенджамін Гріво, пише 24 канал з посиланням на The Washington Post.

"Ми маємо подумати про заходи, які можуть бути вжиті, щоб подібні інциденти не повторилися," – заявив Гріво.

По всій країні протестувальники і досі блокують траси. А під час зіткнень у Парижі – 133 активісти отримали поранення, ще майже чотири сотні – під арештом.

70 тисяч людей зібралися на Єлисейських полях і закликали президента Емманюеля Макрона піти у відставку. Протест переріс у сутички з поліцією. Пікетувальники підпалили машини, побили банкомати, вітрини магазинів і навіть розмалювали графіті славнозвісну Тріумфальну арку.

Правоохоронці у відповідь застосували сльозогінний газ і водомети. Деякі туристичні об'єкти довелося закрити для відвідувачів.

Читайте також: П’ятьох українців затримали в Грузії – ЗМІ

Так звані "жовті жилети", це водії, які протестують проти підвищення цін на пальне, екологічного податку, а також проти "несправедливої політики уряду", що підриває купівельну спроможність населення. Стихійний рух незадоволених зростанням цін на пальне виник в соціальних мережах. Протестувальники впізнають один одного завдяки жовтим аварійним жилетам, які вони кладуть під лобове скло автомобілів.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter