Проросійські бойовики на контрольних пунктів в’їзду-виїзду (КПВВ) умисно уповільнюють пропуск громадян через лінію розмежування.

Читайте також: Підірваний Захарченко привітав українців з Новим роком (відео)

Про це прес-центр операції Об’єднаних сил повідомляє у Facebook, передає Уніан.

"Прикордонними підрозділами зі складу Об’єднаних сил забезпечено безперебійна робота контрольних пунктів в’їзду-виїзду та належний рівень безпеки для громадян. В той же час представники російських збройних формувань, діючи в умовах грубого порушення прав людини, уповільнюють пропуск громадян через лінію розмежування та здійснюють накопичення людей і транспорту на тимчасово окупованій території України", – сказано у повідомленні.

Так, зі слів громадян, що слідували з тимчасово окупованої території України, прикордонникам зі складу Об’єднаних сил, стало відомо, що минулої доби російсько-окупаційні війська здійснювали пропуск в пріоритетному порядку лише окремої категорії осіб.

Решта громадян, особливо люди похилого віку, жінки та діти, змушені в холодну пору тривалий час перебувати в довжелезних чергах перед блокпостами проросійських бойовиків та очікувати на виїзд з тимчасово окупованої території України.

"Через такі умови, вчора, після прибуття з тимчасово окупованої території України, на жаль, померло двоє громадян України, 65-річний чоловік та 79-річна жінка. Незважаючи на оперативні заходи з надання невідкладної медичної допомоги нашим співвітчизникам, врятувати їх життя не вдалося", – зазначається у повідомленні.

Читайте також: У мережі висміяли конкурс краси терористів "ДНР" (відео)

Такого ризику щодня зазнають тисячі громадян, що змушені слідувати на контрольовану територію України, рятуючись від складних соціально-економічних умов, що створили на тимчасово окупованих територіях України підконтрольні агресору самопроголошені органи влади.

"З метою зменшення потенційної небезпеки від перебування громадян в очікувані на перетин лінії розмежування, прикордонниками зі складу Об’єднаних сил організовано заходи щодо мінімізації часу проведення контролю", – запевнили у прес-центрі.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter