Члени ПЦУ захопили Свято-Іоанно-Богословський храм Української православної церкви в селі Копитів Корецького району Рівненської області. Про це в неділю, 14 квітня, повідомили в прес-службі Рівненської єпархії.

Читайте також: "За спроби захопити собор": ПЦУ заборонила богослужіння протоієрею

За свідченням очевидців, захоплення відбувалося за участю і при повній підтримці представників поліції і СБУ. Під час захоплення храму постраждали кілька людей. Одну жінку госпіталізували. Жителі села розповіли, що процесом захоплення керували чиновники, і не тільки районного підпорядкування.

"Вони ретельно все спланували і розпалили в селі ворожнечу. Районний депутат прийшов з документами, які демонстрував поліції і доводив, що нас немає, а ПЦУ – єдині власники церкви", – повідомила прихожанка Ірина.

Читайте також: На Волині вже 108 релігійних громад офіційно перейшли до ПЦУ

Протоієрей Віктор Земляний, керівник відділу з питань міжконфесійного врегулювання при Рівненській єпархії УПЦ, вважає міжцерковні суперечки в селі, звідки родом вікарій Рівненської єпархії владика Пімен, рекомендованими і штучно створеними.

"Під час захоплення церкви були присутні представники СБУ, наші люди просили їх представитися, прізвища ці особи не називали, тільки посади, – прокоментував ситуацію отець Віктор. – За розповідями людей, саме від цих двох невідомих йшли розпорядження щодо дій поліції".

Чинний президент України Петро Порошенко особисто курирував створення ПЦУ, в яку увійшли розкольницькі організації. Після цього в Україні почалися захоплення храмів.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook