Мабуть, немає нічого сумнішого, ніж бачити, що партнер втратив інтерес до сексу. Коли він говорить, що дуже стомився, або взагалі не цікавиться сексом кілька місяців, жінка починає думати про те, що він нещасливий, розлюбив або зраджує.

Читайте також: Чому корисно займатися сексом зранку

Експерти Cosmo розповіли, чому так буває і що ж робити.

1. Його цікавить щось ще

Якщо він багато працює, то йому може і не захотіти сексу після повернення додому. Краще поспати зайві півгодини! Крім того, в довгих стосунках людину цікавить не тільки секс, а ще та ж робота або нове хобі. 

Рішення: плануйте секс заздалегідь, наприклад, на вечір суботи, коли діти сплять, а завтра вихідний.

2. У нього щось зі здоров'ям

Можливо, у чоловіка еректильна дисфункція або рак простати, і це впливає на сексуальне життя. Але секс не обмежується проникненням, під ним розуміють багато різних інтимних речей. І якщо партнер отримав якийсь неприємний діагноз, надайте йому моральну підтримку і покажіть свої почуття.

Рішення: шукайте нові способи бути разом незалежно від того, що сталося. Читайте також Удавання в сексі: що робити, якщо жінка імітує оргазм

3. Стосунки стали платонічними

З роками все стає звичним і зрозумілим. Секс часом взагалі зникає через кругообіг робочих і домашніх справ, а стосунки переростають у дружні.

Рішення: повертайте близькість назад! Це не миттєвий процес, а покроковий: тут − еротичне повідомлення, там - легкий флірт... І обов'язково знаходьте час побути удвох, не відволікаючись на гаджети.

Читайте також: Названо 5 найкращих поз для сексу в гостях

4. У нього стрес

Деякі періоди житті приносять немало стресу. Чоловіки нерідко переймаються через роботу або гроші, особливо якщо трапилося несподіване звільнення.

Рішення: допоможіть йому пройти через це, а коли труднощі залишаться позаду, інтим повернеться у ваше життя.

5. Йому не подобається ініціювати секс

Всупереч поширеній думці, далеко не всі чоловіки приділяють багато уваги сексу.

Рішення: брати справу у свої руки та не вважати, що він не хоче займатися сексом.

6. У нього низьке лібідо

З часом воно знижується у більшості чоловіків. Генетика, зовнішні фактори − все має значення.

Рішення: шукати нові способи вираження почуттів у ліжку − від рольових ігор до еротичного масажу. І головне: не замовчуйте проблему!

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook