Коронавірус 2020 деякі досі намагаються лікувати антибіотиками. Однак подібні дії є безглуздими, адже COVID-19 відрізняється від бактеріальних інфекцій. Про це у Facebook повідомляє Центр громадського здоров'я.

Читайте також: За добу в Україні одужала рекордна кількість інфікованих коронавірусом

По мережі активно поширюється міф, нібито коронавірусна хвороба виникає через бактеріальне зараження. Проте опубліковані наукові дослідження підтверджують, що COVID-19 розвивається внаслідок інфікування вірусом SARS-COV-2, який вражає дихальну систему і не повинен лікуватися антибіотиками.

Є рідкісні випадки, коли у деяких хворих відбувається ускладнення і розвивається бактеріальна інфекція. Тільки в такому разі для лікування використовують антибіотики, проте в цілому коронавірус ними не вилікувати.

Читайте також: Коронавірус продовжує атакувати: в Україні понад 900 нових випадків інфікування

Якщо ви відчуваєте, що захворіли – відпочивайте, пийте багато рідини і добре харчуйтеся. Залишайтеся в окремій від інших членів сім'ї кімнаті, а поверхні, до яких ви часто торкаєтеся, не забувайте регулярно мити і дезінфікувати.

Перебуваючи вдома, дотримуйтеся здорового способу життя. Також рекомендується правильно харчуватися, дотримуватися розпорядку дня, режима сну і зберігати рухову активність.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook