Ви коли-небудь замислювалися над тим, чому заняття спортом не завжди приносять очікуваних результатів? Але ж на це є кілька причин.

Читайте також: Як бути у формі, навіть якщо ти постійно за комп'ютером: поради від луцького тренера

1. Нагорода за зусилля

Ви ходите в зал, щоб відпрацювати з'їдені солодощі або хочете наблизитися до довгоочікуваної фігурі своєї мрії? Справа в тому, що іноді порція солодкого настільки велика, що за одне тренування ви її не "відпрацюєте". Так і виходить, що в спортзал люди ходять, а результати не те що краще не стають, а іноді і навпаки.

Балувати себе, звичайно, потрібно, але як мінімум через тиждень, а краще і через місяць регулярних тренувань. Хоча тоді вам, можливо, вже й не захочеться зловживати солодким, щоб не зводити нанівець досягнутий результат.

2. Відсутність розтяжки

Після кожного тренування, поки м'язи ще розігріті, виконуйте комплекс вправ на розтяжку, що скоротить ризик отримання травм під час занять. Але ж навіть мікротравми здатні вибити з тренувального процесу всерйоз і надовго, звівши накопичені результати до нуля.

Але не перестарайтеся – НЕ тягніться до болю. Краще виконуйте вправи повільно і акуратно, з кожним тренуванням підвищуючи свій результат. Розтяжку варто здійснювати зверху вниз, роблячи упор на тих частинах тіла, які тільки що тренували.

Читайте також: ТОП-3 корисні поради, як правильно їсти солодощі на дієті

3. Нерегулярність

Роблячи великі перерви між заняттями спортом, ви не досягнете хорошого результату і навіть погіршить вже існуючий.

Тому сто разів подумайте, перш ніж пропустити чергове тренування. Ну, а якщо у вас трапився форс-мажор (винятком може стати лише хвороба) проведіть тренування вдома. Це можуть бути прості віджимання, присідання, вправи на прес, стретчинг – просто дайте навантаження на м'язи, щоб вони залишалися в тонусі.

І пам'ятайте – регулярність, це запорука успіху будь-якої справи!

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter