Гарна швейна машина відрізняється високою якістю збірки та функціями, які дозволяють створювати різні шви, петлі. За допомогою сучасної техніки можна шити одяг як з шифону, шовку, так і джинса, брезенту. Щоб зробити вибір відповідної моделі, слід визначитися з типом пристрою, його параметрами, а також видами тканин, з якими доведеться працювати.

Типи швейних машинок

Електромеханічні апарати працюють на електродвигуні: механізм приводиться в дію натисканням на педаль. Їх ціна невисока в порівнянні з іншими, але й кількість вироблених рядків і петель менше.

Електронні мають ті ж функції, що й електромеханічні, але такі вони оснащені електронними блоками. Завдяки їм можна контролювати швидкість. Якщо припинити шиття, такий пристрій автоматично підніме голку до крайнього верхнього положення.

Комп'ютерні мають мікропроцесор: електронна пам'ять зберігає інформацію про операції. Можна поміняти тиск лапки, налаштувати довжину і ширину стібка, зигзага, встановити швидкість роботи та положення голки.

Вишивальні агрегати мають вишивальний блок. Рухливі пяльці кріпляться до блоку та переміщаються відповідно до заданої програми: швачка тільки змінює нитки, визначає вид вишивки та візерунок.

Види тканин

Якщо потрібно працювати з шовком, шифоном, тонким бавовною, варто купити модель для легкої матерії. Якщо необхідно шити з джинса, твіду, кашеміру, підійде - для середньої або важкої тканини з потужнішим мотором і більшим зазором між лапкою та голкової пластиною. Якщо ж швачка працює з матеріалами різної товщини, підійде універсальна.

Характеристика таких апаратів

Довжина стібка (максимум – 5 мм) та ширина зигзага (максимум – 7 мм). Чим ці параметри вище, тим більше можливості машини.

Човник – горизонтальний і вертикальний. Перший – більш сучасний і, судячи з відгуків користувачів, більш надійний. У ньому немає шпульного ковпачка і дрібних деталей, які швидко зношуються.

Вид петлі – автомат і напівавтомат. Перший запам'ятовує розмір ґудзика й викидає потрібну кількість петель точно під нього. Застосовуючи напівавтоматичний пристрій, користувач сам визначає розмір. Але так петля зробиться в 4 рази довше.

Реверс – дозволяє кілька разів прострочити тканину у двох напрямках – зробити закріпку.

Нітковдягач, подвійна голка, точкова закріпка – важливі для комфорту.

В Інтернет-магазині "Comfy" можна замовити швейну машинку з доставкою по Києву та до інших містах України за вигідними цінами.