Після завершення посиленого карантину в Україні існує імовірність, що учні 9 та 11 класів зможуть повернутися до повноцінного навчання у школах. Також обговорюють можливість того, що до школи підуть й інші класи, або ж вчитимуться за змішаною формою.

Читайте також: "Вибираємо, в кого важливіші уроки": як на Волині проходить дистанційне навчання у дітей (відео)

Про це заявив міністр освіти та науки України Сергій Шкарлет у своєму Telegram-каналі, – пише ТСН.

На думку очільника МОН, повернення учнів 9-х та 11-х класів до повноформатного навчання є вкрай необхідним та важливим. Утім, все залежатиме від ситуації з коронавірусом в кожній окремій області.

Якщо в регіоні будуть підвищені показники, учні вчитимуться за змішаною формою навчання. Якщо показники будуть в нормі, учні випускних класів зможуть повернутися за шкільні парти після 24 січня.

Читайте також: Знайшли альтернативу скасованим червоним дипломам: як тепер нагороджуватимуть успішних студентів

Також наразі обговорюється можливість відновлення повноформатного або змішаного навчання для школярів інших класів. Зі слів Шкарлета, нині тривають відповідні консультації з МОЗ.

"Після завершення посилених карантинних заходів, за сприятливої санітарно-епідемічної ситуації, учні випускних класів повернуться до змішаної форми навчання. В областях, де показники захворюваності на СOVID-19 будуть контрольованими, порушуватиму питання про повернення школярів 9-х та 11-х класів за парти... Закликаю освітян, учнів та їхніх батьків до безапеляційного дотримання карантинних вимог", – йдеться в заяві Шкарлета.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook