Сьогодні, 1 лютого, відбулося чергове засідання у справі про захист честі, гідності та ділової репутації за позовом  голови спостережної ради Гнідавського цукрового заводу Ярослава Галькевича. В рамках судового засідання було закінчено допит свідків. 

Читайте також: «Як пояснити дитині, що окремі «громадські діячі» задля власного піару просто обмовили їх батька»? - Галькевич

"Вранці 22 червня 2017 року мені стало відомо, що біля входу до Гнідавського цукрового заводу відбудеться мітинг. Близько 11:30 я під’їхала і спостерігала за подіями через вікно прохідної. О12 годині почали збиратися люди, спочатку – місцеві, пізніше під’їхав Дмитро Климук із гучномовцем в руках та ще з кількома людьми", – розповіла про події того дня Ірина Масич, яка була допитана у якості свідка.

Із пояснень свідка стало відомо, що саме Дмитро Климук виступив організатором цього мітингу, адже саме він підписував повідомлення про мітинг, яке було подане до міської ради, керував людьми, запрошував їх до мікрофону, а тепер відмовляється нести всю повноту відповідальності.

"Він говорив про діяльність підприємства і в його словах була інформація, яка носила небезпеку для людей. Говорив про сірчану кислоту, про можливість захворювань через діяльність заводу. Мова була досить агресивна, націлена на те, щоб підірвати авторитет керівників і власників заводу. Потім перейшов на персональні звинувачення, в тому числі – на адресу Галькевича. Він сказав, що йому подобаються слова, які вигукували на інших зібраннях, а саме – «Галькевич, Макара вбивають українців» і запропонував повторити. Сам сказав кілька разів, люди підтримали ці гасла", – пригадала події того часу Ірина Масич.

Наступне судове засідання у справі запланували на 16 лютого цього року. В рамках судового засідання буде вивчатись відео із мітингу, що відбувся 22 червня та прийматиметься рішення про призначення відповідних експертиз.

Нагадаємо, що приводом заяви до суду стали масові акції, організовані Дмитром Климуком 19 та 22 червня, під час яких озвучували неправдиву інформацію про роботу заводу, а також – публічно ображали Ярослава Галькевича та його бізнес-партнерів.

Петро Сосницький

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter